Hondastar11

Kawasaki Bayou 300 spark problems

6 posts in this topic

Hey guys im new to the forum, but i was at my girlfriends house and noticed an old quad on the side of her house, i said hey what are you doing with it? and she said ill help you load it on your truck :D so i found its a older kawi bayou 300 2wd, seems like a nice quad, ive always had quads since i was little and wouldnt mind adding one to the collection, its been sitting for about 5 years? it rolls good, tires are kind of holding air, no battery but i rigged a car battery on it, i can get the starter to spin but the spark plug wont fire, is this common on them? i have no idea what year it is, anyway to find out? but the coil is getting power, what else should i inspect/replace, i dont want to go crazy on it, its not in the best shape, if its something big ill just part it out or just sell it, its seems like it would be fun, but just need some advice! thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites


you can find what year if the sticker or plate is still there on the lower frame tube, to the left of the engine

A1 = 1986

A2 = 1987

A3 = 1988

^^^^^^^ is what the web is saying ....

how's the plug wire or plug itself?

what do the rest of the wires/wiring look like on the bike? spliced/taped/off?

my 91 big bear had no spark, it needed a new stator... (but the guy told me that straight out when i bought it from him)

i had to fix up quite a few wires too, alot were bared, broken...

Share this post


Link to post
Share on other sites

i just did a full rebuild on a bayou 300, i had the same trouble with mine. i got it from a guy that had it sitting behind his house for a few years, i had to replace the CDI box and the voltage reg, they went bad over time i guess, if you need any help let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites
i just did a full rebuild on a bayou 300, i had the same trouble with mine. i got it from a guy that had it sitting behind his house for a few years, i had to replace the CDI box and the voltage reg, they went bad over time i guess, if you need any help let me know.

I just read this post,I have a 94 klf 400.no spark at all.was running great then it died. waited a few minutes it would start. sometime it would run then stop reving to higher rpm.what do you think?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I just read this post,I have a 94 klf 400.no spark at all.was running great then it died. waited a few minutes it would start. sometime it would run then stop reving to higher rpm.what do you think?

had the same trouble with mine, had to replace the coil, cdi box and voltage regulater. works great now. if you replace the cdi box you have to replace the voltage reg to. its often the reason the cdi gos bad. you can git one on ebay $100.00 or so. voltage reg $80.00 or so.:yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By Bearman
      Long story short. I bought this off my neighbor and only has 3 gears. The part that holds the shifter rod on broke, this is on the inside where the clutch is. The rod moved out of its spot and when they welded it back together only has 3 gears. I have a new case for it just need to know how to get the shifter in the right spot before I put it back together. I am missing the indicator that shows me where neutral is. A link to a good Manuel would be great. Thanks
    • By waynep
      I have a 1996 kawasaki bayou 300 that i cant seem to get running for more then about 10 seconds i think i need it to spin a little faster. i had it giving it to me and havent ever worked on a four wheeler yet. i have already cleaned the carb and did all the maintainance things i could think of. and am hoping for a good starting point Thanks Guys!!
    • By chuey12
      I have a 2010 Z400 and it will start up an idle fine but when you go to give it gas it just stales out and wont run at high temp. Any ideas?
    • By jeb9455
      i have 01 300 king quad shuts its self off when ever found has no spark let it set for a while will restart anyone had this problem and what was the fix thanks
    • By silver-n-black
      I have a Kazuma 250 cougar. When I bought it the starter worked but I had to replace the battery. Then I had some smoke come from where the starter bolts up and then I needed a new starter put one and and it works but the starter doesn't turn the motor over. I can hear the starter ingauge and turn the sprocket but it's not turn it over any help would be greatly apperciated