Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

cheatmaster300

2005 Arctic Cat 500 runs really rough and rich

Recommended Posts

I am working on a 500 that seems to have me stumped. The quad will start but will only run if I keep pumping the throttle. It smells like it is getting way to much fuel and the plug is always wet when I take it out. I took the carb apart and cleaned it really good twice. Still the same problem. So I swapped the carb with another working quad. That quad runs fine with the carb but the problem quad still runs the same. I swapped the coil this did not solve the problem either. I also checked the timing with a timing light and it seems to be good. I am not sure what I am missing. Any ideas?

Edited by cheatmaster300
Wording mistake

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By thegipper
      Have replaced, Carb, fuel pump, CDI, plug, coil,fuel filter. Will crank but not srt. Getting spark and battery is fully charged 12.6V
      Any suggestions????
       
      Thanks
    • By Tiffany Rowland
      I recently purchased an 07 Honda sportrax and when I was checking the spark plug I saw the boot was ripped nearly in half. When I removed the plug it was blackened and covered in oil. How can I thoroughly clean the plug hole and remove any debris that is in there? Is there a small tube like vacuum or something of the sort made for stuff like this? The machine my dentist has would be perfect, maybe they do rentals! 😁
    • By Cj Winds
      I have a 2000 Polaris Xplorer with the 250 two stroke motor
      It does not want to start with the electric start, the motor cranks fast, the battery is good, and there is good spark when cranking. The engine starts perfect when using the pull cord, it even starts if I pull the cord slowly and starts with one pull. The engine idles smoothly once started. My wife says she needs the electric start to work.
       
    • By Laval
      My son’s 17 Alterra 500 just quit today. It was running fine the started stalling and bogging at half throttle. It finally stalled and will not start. The bike was won in a raffle last year. It had sat for a year before he won it. Has ridden it very little since.  It has 180 km on it. We checked  the plug spark seems strong  disconnected the fuel line at the pump and the fuel pump is working well.  Disconnected the injector and it is spraying fuel.  Air filter is clean and there are no mouse nests in the air intake.  Al fuses checked and good. Ideas?
        
    • By Sturgeon
      Hello everyone, did a search and not successful. Purchased new 2017 Sportsman 570 sp and my power steering is not working. Seems to have a mind of it's own. Works then it doesn't. Dealer says there's not a fix. Thought it was just me and it being a brand new machine with 4 hours on it. Dealership said it's this model only ? Not sure what a person in this spot is suppose to do and wondering are your thoughts mite be. Thanks 
  • Similar Tagged Content

    • By Mo Salem
      So my front hub broke, I’d like to put aftermarket on. Hard to find new oe ones. Please help. I’m new to all of this, I have some car knowledge and try to apply it
    • By oxidized_black
      tag : zukifreak
       
       
       
    • By LMI
      Was using the quad the other day to shuttle wood from my pickup to my wood pile.  When the job was done I turned off the Quad and heard a bit of a racket from the front end.  When I got down underneath the sound seemed to be coming from the fan housing.  fan was moving in spurts and not quickly... much like a computer case fan that's had it's day.  What I know.
      Temp sensor is ok, as the fan tries to activate fan is getting some voltage as it is attempting to spin.  When I first bought it used I tested the fan direct to battery and it was fine. The fan was working ok even not direct wired as I went on a couple of rides and when stopped and idling the fan did run Seems to be free spinning with my finger read up in the manual and they require me to drop the rad.  now I'm not opposed to that as the rad has some damaged areas I want to try and straighten out.  But if I can get the fan working without, I can leave the rad as it is until next year.
      Fan assembly is about 300 bills, any work arounds or alternatives?  I even thought large computer case brushless fan.  smaller ones are about $7 larger ones better quality probably far below the 300.  They run standard 12v DC.
      Anything I should be doing before dropping the rad... other than check for obstructions even though it seems to spin, and trying to hardwire it to the battery again for a test to see if it acts the same?
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...