Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

atvfarm

kazuma cougar 250 carb issue

Recommended Posts

Ok Im new here. I was given a cougar 250 and i put a new carb on it and it will idle great but anything above low rpms spits and sputters. also is this thing suppose to have a fuel pump or just gravity feed from petcock?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Jodawg1981
      How do i find out what carb came on a 06 suzuki ozark 250? Trying to get a new carb and need to know the model number or size. I know its a mikuni. Or if anyone has one let me know
    • By M C
      Hello all!
      A friend of mine has this particular 4 wheeler. It sat in the garage for about a year, so I redid the carb, cleaned the tank and installed a new petcock. So far, it cranks right away whether its button started or pull started. So I have a couple of questions concerning the carb and air filter.
      1. Is this a cvk32 250 or 350 carb? As the air fuel ratio adjustment is different according to a cvk document I read. What's your adjustment setting? 2 whole turns and a 1/8 or 2 whole turns and a 1/2? Comparing the old setting on the carb to the new setting (and where the needle sits now), makes me think it was way off before. 
      2. The Air filter cover, gasket, air filter and plate element are all missing. So I was thinking of removing the hose that goes to the air box and put one of those K&N style looking filters and be done with it. So my question is.. will I have to readjust Air Fuel screw or just adjust Idle?
      It's just going to be driven around the neighborhood.
      Thanks in advance for any info or help. Y'all stay safe out there!
    • By Brian Sosebee

      I just rebuilt my 03 sportsman 400. Put everything back together added oil per the manual. Pinched off the oil tank vent line 2" away ran for 45 seconds then cut it off. Check oil level and it was still way high so I wasn't confident that it primed so I did it again. Checked again and it's the same. Remove the oil filter and it is dry. I did the procedure again and the same results.

      I'm worried to keep trying this as the only oil in the engine is what I used to lubricate the parts when reassembling the piston. The crankcase was drained as well.
      I Removed the oil tank and checked all the lines for obstructions and the screen filter and the vent hose and everything is clear. I even pulled a small vacuum on the oil tank while it was pulled off to make sure there were no leaks. The dipstick cap was on tight so I'm not sure why this thing is not priming.

      Anyone have any suggestions. I thought about pre-priming the oil lines from the oil tank to the crankcase to hopefully help the system prime. I'd like to be able to add some oil to the crankcase to so I wouldn't feel so bad about running the engine for another 60 seconds without oil. I dropped just a little bit of oil in the spark plug hole to help condition the sleeve right now.

      What do I do? Anyone had or heard of an oil pump failure on these. Btw oil pump is working fine before I did the top-end rebuild and the oil pump was not touched.

      Please help!!! Thanks all for any and all help.
  • Similar Tagged Content

    • By Ellery Zandt
      Does anyone have a redcat 250 or falcon 250cc that they can share where the two vacuum lines on the carburetor that you run antifreeze through I honestly have no idea where the lines are suppose to go to circulate the antifreeze. 
       
      Any help is greatly appreciated. 
       
    • By BosoxBruce
      Recently I noticed gas leaking from under the gas tank on my 2005 250 2x4. As I looked closer it appears to be leaking from the shut off valve under the tank. It's the valve with the handle that can be turned to open, close or reserve. Can this part be replaced? Thank you.
    • By Derick Joel Smith Trimmings
      Buying a Baja 250 tomorrow for 600 bucks, needs nothing but a wheel bearing, i already know Baja is an off brand crappier. Manufacturer, but does anyone have any tips or knowledge of these bikes? 
    • By fatfarmboy
      Just bought (Tue. evening) an '89 Suzuki 250 4wd that has been sitting out the last 5 yrs. It's complete, including the shift knobs, battery cover, and headlights. It has the optional cooling fan on it (probly stuck - didn't check), and the engine isn't locked up. Plastic looks good and isnt cracked. Racks aren't bent up. Shift lever works, the foot brake moves (needs oil - have to pull it up by hand), and there's black oil and no water in the engine sight glass. Guy was asking $125 and gladly took $100 for it. Anxious to get started on bringing it back to life. Been wanting one of these for years. As soon as I can get to it (working on a junky "Jackel" right now - Chinese Yamaha Timberwolf). I'm going to pull the tank off it and clean it, clean & possibly rebuild carb, put in new plug, and a battery, then see what happens. If nothing, will keep going until it runs. Feel free to respond if you want to, I'm mainly just excited and wanted to tell somebody. 
    • By Flanstone
      I just bought two 1985 TRX250's from my father-in-law. One runs great, the other not so much. The one is having issues with the shifter. The shifter seems to be resting lower than normal. When I press the shifter downward, it just pops back up. Any thougjts as to what the issue might be?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...