Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Shannon Barton

93 bayou 400 4x4 loud noisy metallic chatter

Recommended Posts

Just got my first Kawasaki atv 93 bayou 400 4x4 runs great no smoke no leaks even the brakes work just one problem there is a metallic chatter noise coming from the bike have run the bike often since I picked it up runs like new just noisy as can be what are y'alls thoughts on what it could possibly be 

Share this post


Link to post
Share on other sites


try unplugging your voltage regulator. might be over charging and messing with your electronic ignition, basically creating spark knock

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's a good suggestion by @karow1972 but does it sound like an engine chatter or something Iike exhaust or something else rattling around?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Willing to try anything bikes in excellent shape rides good no leaks no smoke just loud previous owner told me about the chatter but said it had made that sound since he had it noise just makes me a little nervous 

Share this post


Link to post
Share on other sites


It might be the baffles inside the muffler..they break loose sometimes..if you take the muffler off and something is rattling around..that is the problem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, antisoc said:

It might be the baffles inside the muffler..they break loose sometimes..if you take the muffler off and something is rattling around..that is the problem.

 

My dad's grizzly 660 had this and it was the muffler making all the racket.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Julio Cano
      The tires which I bought on ebay cannot be balanced, it’s out of round.Tried riding and had wobble. 
      It was mounted in shop and they also put it on a rim they had sitting in the shop and same issue to confirm it.
      Are they defective ?
      They have brand new high quality tires for my  old suzuki gsxr750 and want about $600 for two tires.
      Is it worth it to pay that much or buy another set of front rear tires like Hexautoparts which has good reviews on trustpilot.com?
      Any recommendations ?
      Thank you.
    • By dgk_mike
      It will go into neutral, 1st, 2nd, and reverse but nothing after 2nd gear. The shifter moves freely going up completely nothing but when you shift down it works. I’m not sure if it’s tranny issue worth messing with or if I should just buy a new one.  Overall besides that the thing runs like new.

    • By Ben Lennon
      Hi guys new to this forum and thought I’d jump on as I’ve just bought my first quad a Kawasaki bayou klf300c 89 model. It had starting issues when I bought it so I’ve gone thru and replaced the cdi, voltage regulator and starter solenoid aswell as rebuilt the starter motor after all this it was still free spinning on electric start so I pulled the stator cover off to find the fly wheel wasn’t spinning so replaced the one way clutch bearing put it all back together and still not engaging at all. I’m at a loss and looking for some ideas on we’re to look next to solve the problem
      cheers Ben 👍
    • By Andrew Baker
      I need help with wiring on a 1998 (I think, 10th digit of the VIN was W) Bayou. I'm not getting spark, I'm pretty sure it is due to grounds being off because the harness is pretty hacked as far as the electric start and charging system goes. I'm needing a good wiring schematic. I found one online and there are a few things that don't add up on it so I'm skeptical that it is really for my year and model. Any help would be appreciated. Thanks. 
       
    • By Andrew520
      Got a good deal on an 89 bayou 300. Couple questions. First is in the picture I have posted. Note the two wires at the bottom of the pic (white and black/yellow). They were not hooked up to anything and Im not sure if they are supposed to go to the battery or somewhere else and what they are for.
      Second question is I had the carb apart for a cleaning. The vaccum operated slide has a spring under the cap with a plastic clip that goes inside the spring. Is there a proper location inside the spring for that clip. Right now it is just below half way inside the spring.
      It runs alright but keeps fouling the plug. Pulled the plug off, cleaned it and dried it off and it starts back up but not sure how long before itll do it again, last time it was about 20 minutes of riding and it bogged out and wouldnt start.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...