Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Curtis Wollam

Honda Rancher 2013 solenoid issue?????

Recommended Posts

Replaced the starter about a year ago......took it apart and the armature was toast and in a million pieces.  replaced the solenoid as well.4 wheeler was running fine....then 10 minutes after last ride, won't start.  Solenoid just clicks and a little whine.  Battery is giving me 12+ volts, key on and key off.  My thought is solenoid.  I tapped the starter in case the brushes were dusty....no dice.  I noticed on both my old solenoid and the one I replaced it with.......both of the posts move, I can pull them up and push them down.  I know that can't be good.  Give me some ideas, guys.....I need the thing running.  Thanks.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


My guess if it's making the whine sound - the solenoid is good and the starter is getting power

It's just not engaging with the flywheel - spray some wd40 or similar around the spring and gear

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By AKMichael
      Hello All,
      I have a 1999 Yamaha Big Bear 350 4x4 trying to get fixed up so my grandson can go out in the woods with me.
      We have owned it over 10 years.  It got harder to start, until it finally would not.  Replaced the carb.  Right afterwards, it started and ran nicely, but after turning it off, would not restart.  Tonight I used starting fluid and ran, then died.  Adjusted the idle up a little, used more starting fluid and ran great.  It idled about 15 minutes.  Turned it off, and restarted.  Ran it around the yard about 5 minutes.  Turned it off, and would not restart.
      Any ideas or suggestions would be greatly appreciated!
      Thank you. 
    • By Stephanie Webb
      I have a 2000 500 quadmaster lta an just rebuild the gear box an my high gear is like nuetral will not move but all other gears move nothing looks broke just need some help cant figure out what gear that would be or if it could be the shifter fork 
    • By Susan Makowski-DeGraw
      My quad runs,  it starts up runs for about 10 minutes and then it dies if you let it sit for 10 minutes it’ll start back up ride for another 10 minutes and then die again, trying to figure out why it keeps stalling
       
       
    • By mike91
      I’m just wondering what year bike i got? it seems the vin has been rubbed off i got it from a auction here in Australia engine starts but seems has a dirty carb wont idle well
      and also has a problem I put it in gear and makes a grinding noise but does not move it the neutral light goes out but then when I change gear it grinds more in the higher gears as well I’m guessing the differential is stuffed so wanting to buy new part for it will start the pull down next week

      this is the first bike I have worked on used to dealing with cars




    • By ATVNetwork
      news How a recreation staple met its untimely demise.
      FortNine pens a loving tribute to the three-wheeled ATC, and asks: What really killed them? View the full article
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...