Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Chomp

Frustrated

Recommended Posts

I've got a suzuki 250 4×4. I've gone there it almost entirely and it idles fine but when I give it gas it bogs down never winding tight. All it doesn't have is a breather box would a breather box cause this problem

Share this post


Link to post
Share on other sites


There have been  some  members found that without the breather box and air filter their machine does go lean  and bog as you say yours does.. You could try restricting the  air a bit either with  the  choke or just  by partially blocking the intake with your hand and see it it will rev up  ok .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Flipper Tiffany Roper Jones
      All I have been through everything. Bought brand new.
      Throttle safety switch 
      Cam and rockers
      ECM
      Carborator
      Stator
      Fuel safety switch 
      Battery
      Everything every forum has spoken of I've bought sealed airbox completely tight unplugged black wire on trans. I have literally done everything in the book.Checked oil today full of gas anyone no anything what might b wrong. Next I'm taking head off and making sure valves seat any ideas.
    • By Kevin Nicoll
      Anyone familiar with these models? Its a new to me quad, picked it up for basically nothing... Just time and materials now, this looks expensive. 




    • By John Dunn III
      Just bought a LT 230 anything I should watch for. It runs and drive good. Just don't want no surprises 
    • By james p
      Hey all new member so I'm sorry if this isn't the correct place to post, but I'm having trouble with a 2000 polaris magnum 500 I just acquired. The quad ran when I got it but was having problems that sounded like the camshaft, and sure enough camshaft lobe was pretty much gone, so we replaced the camshaft and exhaust rockers and now the quad doesnt have spark. We had the quad running right before we tore the old camshaft out and now no spark. Anybody else ever have a problem similar? We've been checking for loose wires, checked grounds, and double checked timing but cant get it figured out so any advice would be appreciated! Thanks 
    • By mrfartsalot
      I have a 2001 suzuki quadmaster 500 4x4 automatic and i was wondering witch atvs it shares parts with i know it shares some with artic cat. Any info would be helpful.



  • Similar Tagged Content

    • By mrfartsalot
      i have a 2001 suzuki quadmaster 500 4x4 that the primary cvt clutch is rusted on any ideas on how to get it off i want to try to reuse it if possible.
    • By oxidized_black
      tag : zukifreak
       
       
       
    • By Jason Magnone
      As stated above working on a 1999 Suzuki LT-F160. I think I’m having trouble with the carburetor. I keep fouling spark plugs. Full disclosure, I did make a poor attempt to “rebuild” the carb (that’s why I think that’s the issue). No idea if the new parts are at the correct “settings” (gaps and such) I believe the starting point is 1.5 turns from bottom out on the adjustment screw (is there another adjustment I don’t know of?).  Doesn’t feel like I’m getting gas drawn through the carb (clogged jet maybe?), the plug isn’t wet at all (assuming why they’re fouling?) Not a great deal of experience working on carbs and not having much luck on finding a lot of info on the 160’s.
      1st- by chance can I swap out the original carb (13200-02C03) for an LT 250 model (think the HA01050). They’re only about $30 apposed to $200. That would at least narrow down if it’s a wiring problem or carb issue.
      2nd - The wiring has been minipulated at least a dozen times (before I acquired it, my cousin got it from a buddy kind of thing). Hopefully don’t have to dig into this too much as it’s currently a bit if a mess. 
      I was told it ran last year... 
      Any imput would be greatly appreciated
    • By Ajmboy
      Pretty good video on the history of Suzuki ATVs if you are interested in some ATV education. Starts off from when three wheelers were the norm.
      Suzuki, A company with about 100 years of manufacturing history is company built on bold innovation and the courage to push forward with new ideas. One of these new ideas was created in 1983, when Suzuki invented the first four wheeled ATV and introduced it to the world. At the time three-wheeled ATVs were the norm, and Suzuki’s four-wheeled ATV the LT-125 created an al-new vehicle category and literally changed the industry.
       
       
    • By Chomp
      I' bought a suzuki from our local scrap yard I got it running yet when I give it gas it lugs down muffled both rear tires slant outward are that suppose to.  That act like bearings are bad I checked bearings and there goodbeari and there
       
      LT400fw
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...