Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Thunt56

1987 Suzuki LT230 quadrunner replace the clutch pinion shaft?

Recommended Posts

How do I replace the pinion clutch shaft in a 1987 Suzuki LT230 quadrunner? It starts up on the first kick but when I put it in gear it wants to kick up. I can give it gas and put it in gear but my clutch lever isn’t doing anything. SOS

Share this post


Link to post
Share on other sites


Topic moved to Suzuki ATV Forum and added ATV info to topic title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Mudrecon
      Haven't got a service manual for this yet so I'm flying by the seat of my pants I made myself a shifter extension to go up by the gas tank took my foot shifter off to weld it and now when I put it back on I don't seem to be able to find neutral. Is there some asinine reason that you have to do something internally when you change or remove the foot shifter? It was a simple take off weld put back on and dog bite my pecker it's not working. I hope this is something simple I've done and that's something I need brain surgery for. Cheers fellas I know y'all will have the right answers
    • By Mudrecon
      as the topic says I'm interested in brands of mufflers ur using. I want a quiet (drive up on moose quiet) but performance type. Whos got what? Mines seen better days
       
       
    • By caperwing
      I need to get a rear axle for this machine.  Are 2wd and 4wd the same axle?
      Are left and right the same axle?
      What years will fit a 1990?
      Thanks
    • By Jerryd68
      Anyone have any thoughts on the early Quad Sports?  My very first ATV was a 1985 LT230S,  me and a buddy purchased them brand new in 1985, rode those little bikes till the wheels fell off,  I would like to find one to restore for nostalgic reasons and to teach my 14 yo son to ride.  Nice meeting you all!
    • By Steve Simpson
      Any suggestions on where to buy new parts want new jug piston rings would like to go wiesco big bore 
  • Similar Tagged Content

    • By mmmPUDDIN
      I've had this machine for 2ish years, has ran great up until winter. Sometime during then, I managed to break the exhaust right before the muffler. The summer before it had a hard time idling, but we fixed it by cleaning the carb, and messing with idle. Near the end of last year, the only way for it to fire was the have full choke, and full throttle, and the engine bogged down and you had to keep on throttle for 25mins. Over winter, the throttle had dislocated, and I got it back in place. We got it running, and all was good. Spring came along, and now it doesn't start at all. A fluid is coming out of the exhaust, and I'm told it could be water from over winter. I checked the airbox, and the air filter isn't for this quad, it also is barely sucking air. There appears to be little to no compression, based on this. I'm pretty sure the engine is flooded, as the spark plug produces a spark, but is oxidized. I don't know how the previous owner treated it, or when it's last oil change was. A bolt on the engine has either oil or gas seeping through it,abd was loose. I tightened it and it consisted. The engine is basically positioned in the rear, and it needs a good clean, I don't have a pressure washer, so I can get the built on dirt off. any recommendations on how to get the beast started again?
    • By caperwing
      I just got this quad a few days ago and finally got it running. It has oil leaking and it seems to be coming out around a cylinder bolt. Not the valve cover but just below and to the rear. Is there supposed to be crush washers on that bolt? and what are those bolts supposed to be torqued at?
      Thanks
    • By RockOn
      So I bought a 2001 Quad Runner 250 for my son/wife. Sorry I run a Grizzly 660.
      I’ve rode it many times with no issue.
      My son’s first time out, I could always hear him but feeling he ran it red line in first gear a lot.
      So this is what it was doing during/end of the 2-3 hour ride:
      - halfway though noticed smoke (oil) coming from front of the motor sort of under exhaust manifold. Once back at the truck, it was really noticeable. Definitely oil burning off. I’m thinking from the top end maybe.
      So quick inspection:
      - No leaks or seepage of oil that I could see
      - I pulled the plug and it’s black but not wet
      - No blue/white smoke in exhaust
      - seems to still ride fine
      - Engine still has plenty of oil
      But now that I’m looking at it back at the house - it’s a hard/won’t start when hot. It starts right up cold no problem but once it stalls when hot, have to let it sit for 10-15 before it will start again.
      It wasn’t idling before that trip so I jacked up the idle a bit as well but I think that’s a carb clean/adjustment but...
      Any input is appreciated.
      Thanks for any help.
       
      Sent from my iPhone using Tapatalk
    • By Ulf Löfstedt
      I just bought a Yamaha Big Bear 350 from 1992. The previous owner has run it on regular engine oil and I have problems with the clutch slipping. I think that's the reason.
      So what should I do?
      - Just change oil and it will be OK?
      - Clean engine/clutch + new oil?
      - Or do I need a new clutch?

      It is guessing the centrifugal clutch that slips. It has two clutches , it also has a "regular" clutch .
      Anyone who has any experience of using wrong type of oil?
    • By Ray Roberts
      Hey everyone im new here, i have a problem with my 2001 suzuki quadrunner 500. When i start the bike up it sounds fine but a few seconds later the idle speed just keeps rising to where you cant put it in gear, and if im lucky it will climb down to where i can put it in gear but when i press the gas it immediately want to die. Please help me!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...