Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

RAYAR

Sportsman 500 (96) AWD on/off

Recommended Posts

Something I've noticed with the AWD on/off operation. When AWD switch is in the on position and the AWD light is on (trans engaged), turning the AWD switch off kills the engine. With trans in neutral, AWD light is off, turning switch off does not kill engine. Since I don't have the operators manual yet, I'm wondering if this is normal operation?

Thanks, Ray

Share this post


Link to post
Share on other sites


No I haven't and too many other things on the go at this time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By jwline
      Friday evening went riding, rode for a good hour or so everything was fine. I went to take a short ride to the restroom (less than 100 yds away) and all of the sudden everything flickered and then just died out. Accompanying the problem I noticed the killswitch completely locked up. Once daylight hit took the killswitch apart to find it had shorted out and melted the plastic inside. Has anyone else had anything similar to this and if so what did you do to fix the situation? I have a new killswitch on the way to replace the obvious problem but was wondering could there be a bigger issue at hand. We tested with a voltage meter to make sure everything was still getting power from the battery and as far as we could tell it was.
      Any advice/info would be GREATLY appreciated.
      Thanks.
    • By bodon
      Anyone know what the fuse terminal marked UNSWITCH  does  .  Even with the key off it is causing a drain on my battery and I'm trying to figure out  what that terminal goes to.  It's a 10 amp fuse. If I pull it the "short" goes away.  Thanks in advance.
    • By Outkast7222
      Had a spark-plug break off, had to pull the head to get it extracted. Where the heck is the timing mark on the crank? Do I need to pull the stator or flywheel to find it? When I pulled the head I had the mark on the cam lined up pretty good but I cant remember if it was perfect and don't want to reassemble a tooth off and have to go back through the bear of pulling this thing back apart.
      Thanks guys!
    • By Chase Cook
      Hi I just got an Polaris sportsman 500 4x4 ATV the other day. I got it real cheap but I started to go into it because it didn't have compression so I bought a new piston and ring kit for it and installed it, but now when I try to start it all it does is shoot fire out the exhaust or the intake of the carburetor. And a timing is top dead center.;I think I can't really tell another way if it is or not. when I put it together I made sure to piston was on top and the cam lobes where facing down where are the cam sprocket is facing up. It has gas and spark. It did start a couple minutes ago but it didn't stay running and now it won't start. Do you think the valve need to be adjusted more to close better?I'm fixing to try that out and if that don't work what is the problem? Also I made sure everything was together good and right and change the oil and changed out the radiator fluid.
    • By Brian Sosebee

      I just rebuilt my 03 sportsman 400. Put everything back together added oil per the manual. Pinched off the oil tank vent line 2" away ran for 45 seconds then cut it off. Check oil level and it was still way high so I wasn't confident that it primed so I did it again. Checked again and it's the same. Remove the oil filter and it is dry. I did the procedure again and the same results.

      I'm worried to keep trying this as the only oil in the engine is what I used to lubricate the parts when reassembling the piston. The crankcase was drained as well.
      I Removed the oil tank and checked all the lines for obstructions and the screen filter and the vent hose and everything is clear. I even pulled a small vacuum on the oil tank while it was pulled off to make sure there were no leaks. The dipstick cap was on tight so I'm not sure why this thing is not priming.

      Anyone have any suggestions. I thought about pre-priming the oil lines from the oil tank to the crankcase to hopefully help the system prime. I'd like to be able to add some oil to the crankcase to so I wouldn't feel so bad about running the engine for another 60 seconds without oil. I dropped just a little bit of oil in the spark plug hole to help condition the sleeve right now.

      What do I do? Anyone had or heard of an oil pump failure on these. Btw oil pump is working fine before I did the top-end rebuild and the oil pump was not touched.

      Please help!!! Thanks all for any and all help.
  • Similar Topics

    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
    • By dpacapt
      Has anyone disabled the engine brake on their atv, or is it even possible?
    • By Venom
      Does anyone make aftermarket engine parts for the Suzuki Quadsport LT-Z50?
      Pistons, Valves, etc...?
      I have found rings and complete gasket sets.... I need an oversize piston kit and valves..
      One company is selling a piston, but upon further inspection it is an LT50 piston that they are saying is for the 2006 Suzuki Quadsport LT-Z50. Yet the LT50 Piston is not interchangeable with the LT-Z50 according to the pistons listed by Suzuki.
      Any help would be appreciated
    • By David Goff
      So i have an old yamaha bear tracker that was given to me from an old farmer I know. I decided to refurbished it and fix all the quick fixes on it. I am pretty sure that it is either a 1999 or 2000 based upon the original wiring harness. Little did i know when I bought a new to me wiring harness from ebay that it was from a 2003 or 2004. My question to everyone is do I need to have all the stop switch assemblies hooked up? I think there are three on the 03/04 models and only one on the 1999 to 2000. Any help I can get for this would be great. I haven't run it yet due to the motor and crankcase is in two totes. 


    • By Muskyjim
      I recently purchased a 99 big bear 350 2x4 that was sitting for a while got it running and went to take it for a ride after about 10 minutes into the ride it stalled and wouldn't let me shift down into neutral tried rocking it back and forth but will not go into neutral...can anyone point me in the right direction on where to start?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...