Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Tyler Autry

1988 Kawasaki KLF 300 BAYOU NEED HELP

Recommended Posts

Recently started shifting hard from neutral to first causing it to stall. I'm able to lift up on the shifter and throttle up and slowly let off the shifter, like driving a standard. That is the only way to get it In gear and stay running. Also if I come to a stop and keep it in gear it wants to continue moving, eventually stalling out. I don't have much experience with the bottom end or clutches. I just now replaced friction and steel plates and that made no difference. Don't know what to do now.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hey Tyler welcome to Quadcrazy. So your having shifting problems on the bayou and you changed friction and steel plates? I’m a little confused.   What parts exactly did you change? There’s also a centrifugal clutch inside the right side engine cover that’s part of the clutching system. When you opened the cover did you inspect that clutch? 

Also how as the engine oil? Have you changed it and looked for any metal shavings inside the oil?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JustRandy
      After looking at the wire diagram I saw the blue w/black stripe wire is coming from the neutral and reverse lights looking for ground thru the neutral and reverse switches. If it finds ground, the lights come on. The same wire also comes from the neutral relay looking for ground at the same neutral and reverse switches. So it was easy to trick the relay into thinking the engine is in neutral all the time without having the light on all the time. Just cut the blue w/black wire at the relay and ground it. Easy
      Sorry the pics aren't better




      Now it starts in any gear and indicator lights work as they should.
    • By stuman6669
      my buddys 02? warrior cuts out as soon as you give it throttle. it stays running, but it missfires and pops through the exhaust. it returns to idle and idles fine. the timing looks ok and we have swapped the carb with no change.its been sitting a while waiting on carrier rebuild, it ran fine before that. any ideas?
    • By Trent Finnessey
      So I have a 2000 Honda 400ex, and it won’t start when it’s in gear obviously when I pull the clutch in..... it’s very annoying!! And idk if this is like a safety feature or something.....🤷‍♂️ If anyone know why this is lmk plz, thanks 
    • By mrfartsalot
      I have a 2001 suzuki quadmaster 500 4x4 that has a rev limiter when it is in any gear other than neutral, i have already fixed a bunch of stuff on it and would love to just bypass it if anyone knows how. Thanks for any help.
      video-1583184277.mp4
    • By Michael Kastanis
      Hey I have a Kawasaki 300 boyu and it die in 5 gear and can’t get in Neutral try rocking it and moved it back and forth but nothing can same one here help me pls

  • Similar Tagged Content

    • By Bryson Bailey
      Hey I have a Kawasaki buyou I put a new carburetor on it and a brand new spark plug coil and still firing up could you know what my problem is anyone please
    • By xXDaveXx
      https://www.amazon.com/Primary-1998-2005-Polaris-Sportsman-Braking/dp/B01G2EEUV2
      Anyone ever try these? $500 for a OEM clutch seems high, But $120 seems a little cheap to me. Has anyone tried one with good luck? 
    • By 1911Neil
      I had a quad fall in my lap a couple weeks ago. The only things I knew about it was it was a Kawasaki Bayou 220, was in pretty rough shape and was free. I couldn't say no to a fun little project. I've been looking a different ATV forums gathering quite a bit of info and decided this was the one I wanted to join.
      Thanks to this forum, I found the VIN under about an inch of mud and cross referenced it to be a '98. It had been sitting outside for at least 5 years and was told it ran when parked, but had no brakes. Squirrels or mice had been chewing on the handlebar controls and it's generally just kind of beat up.
      So far, I've gone through the carb (not near as bad as I expected), freed up the brakes (will probably need new cables), replaced the spark plug, air filter, petcock and put a new battery in it.
      The gas tank had been empty and looked clean so I put some fresh gas in it and tried to crank it today. I got a neutral light, but the starter button did nothing. I tried pull-starting it and it wouldn't fire. I checked the plug and wasn't getting a spark. I started digging and found some potential issues and some definite problems.
      I have a wiring diagram I found on here but it's just a picture or scan out of a book and hard to read. I don't see a reference to a black/yellow wire, which is my first problem.
      First, it that a factory crimp? One of those wired looks like it goes to the connector in the 2nd pic. Is that just a spade lug type connector? I pulled on it with some needle nose pliers but it didn't seem to want to come off. In the 3rd pic, should there be a fourth wire?
      I've read through and bookmarked the threads Andrew Baker and Arizona have going but I figured I needed to start with these obvious issues first. I have lots of pictures, so if there is something else you want to see, just ask. If I don't already have a pic, I'll take one.
       



    • By Mike Strayhorn
      last year I bought led lights when I was riding my 4 wheeler the lights started getting dim shut off
      now my 4 wheeler will not start the battery is hot everything is dead I checked the fuse and its good 
      would there be another fuse I am missing I'm took the led bulbs out and replaced them with the ones that was in there 
      wonder what meh problem is
       
    • By EoNe Frost Vortex
      Hello i was wondering if someone could help me out iv recently got a Kawasaki klf 220 it needed big end bearing changing so i rebuilt the engine and the bike has compression starts first time every time but after i have been riding for about 10 minutes oil starts to leak from the head just below the exhaust so i replaced the gasket still done it so i took it to a shop he done the same and it is still doing it any information would be great thank you
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...