Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Stacy Hanks

2000 Yamaha Bear Tracker 250 neutral light and ignition not working

Recommended Posts

I have  2000 Yamaha bear tracker 250 - igniton relay and starter relay both were replaced also the neutral switch indicator was replaced-- bike will not show light on for neutral or start when button is pushed

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Are there any lights that come on? sometimes the neutral safety switch can be misaligned. Playing with the shifter, does the light come on at all? can you start the atv with the brakes depressed?

* Edited long topic title and added full ATV info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you taken a tester or a test light and check for power at the relay ? Not the larger red wires.   There is a smaller plug on the relay as well as a fuse. I’m sure you checked the fuse but have you checked for power on the smaller wires ? We just had a member with a bad relay that had no power coming into the fuse.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Adrian Ciotinga
      So I’ve had this quad for the better part of a month, and it’s been hard to start since the day I bought it. Once it warms up it idles just fine and has plenty of power and starts no problem, but cold it takes 20 seconds minimum of straight cranking to start it.
      It’s not really too big of an issue, I’m just curious as to why it takes so long. Earlier today, it took me about 2 minutes of on/off cranking to get it to fire.
      i have attached a video of a cold start to show you what I mean.
      FullSizeRender.mov
    • By oxidized_black
      Clymer ATV Manual - Yamaha Raptor 700R
       
    • By Admin
      View File 1987 - 89 Yamaha Big Bear 350 Service Manual
      1987 - 89 Yamaha Big Bear 350 Service Manual
      Submitter Admin Submitted 12/13/2016 Category Yamaha ATV  
    • By Aaron Drost
      Hello bought my 2000 polaris sportsman 500 last week bike seems to work pretty good untill yesterday, when in reverse the bike seems to start bogging out? How come? 
    • By Randel1
      Hello, 
      I have a 2004 Yamaha Bear Tracker in the shop for repair. I have the service manual but it doesn't have all the information I need to fix the problem. I need to know the voltage output of the stator charge coil and pulse or trigger coil at cranking speed. The wiring diagram color code doesn't seem to match and that is compounded by the fact that the wiring harness CDI connector is missing so I have 7 wires that need to be connected to the CDI. I can not find a circuit diagram of the CDI which tells me where the pulse/trigger coil connects or the charge coil connects. The other 3 wires (black ground, orange ignition coil, and r/b ignition kill sw) also need to be connected. The CDI has a single 8 pin connector and has a P/N 4XE-00 F8T19871 -1122 number on it and I believe it to be OEM. However I think the Stator and pulse coil are aftermarket items. I have resistance tested everything and it all seems to be in spec. but I don't want to miss wire anything and cause damage. Any help would be greatly appreciated. 
  • Similar Tagged Content

    • By Bronson Weddle
      I have a 1999 250 Yamaha bear tracker was told it needed a coil to run got into it to day found out that the kill switch was wired together then I found were they put a new cdi on it they cut all the plugs off the stator wires and the cdi wires I found bits and pieces of wireing diagrams blue pick up wire to red and white green wire to white and green wire rolled it over Had a test light on the coil wire it showed there was juice going to it but no spark on the plug and the coil is a brand new one put it on before trying to test the spark did I miss something or have something hooked up wrong already have plans on a new cdi and stator and pick up coil before I go that far like to hear it run. Thank you for the help in advance 
    • By Jeremy Murray
      My 300 king quad will crank and crank off the start button but will not start but you can pull the pull rope a few times and it will start help me
    • By Ben Lennon
      Hi guys new to this forum and thought I’d jump on as I’ve just bought my first quad a Kawasaki bayou klf300c 89 model. It had starting issues when I bought it so I’ve gone thru and replaced the cdi, voltage regulator and starter solenoid aswell as rebuilt the starter motor after all this it was still free spinning on electric start so I pulled the stator cover off to find the fly wheel wasn’t spinning so replaced the one way clutch bearing put it all back together and still not engaging at all. I’m at a loss and looking for some ideas on we’re to look next to solve the problem
      cheers Ben 👍
    • By Brian Simmons
      I put on a new stater  , How would my Yamaha raptor 350 act if the starter clutch went out ??? Please help !!! There is no metal in oil . Its like when you hit the starter button nothing ? Any ideas ???
       
    • By Kristpj
      I know this tooic has been addressed by many, I’ve looked through many forums and pages. I did not find anything like the problem i have.
      I have a 2007 Kingquad 450. I have a new fully charged battery. When i turn the key, the dash flashes and seems to struggle before getting fully lite. We can hear a small relay near the computer clicking, i think it is the fuel pump relay. When i turn off the engine kill switch and press the starting button relays click and all the power shuts off, i turn the key off, engine kill switch then start over, power is there. Atv will start with pull start, but not elextricly. if i try to use my winch, all power cuts and engine dies. 
       
      Can anyone tell me what it may be? or has anyone fsced an issue like this before?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...