Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Kayla Frieswick

2001 Yamaha Wolverine No Spark

Recommended Posts



You should start a new topic in the forum 😁

Share this post


Link to post
Share on other sites

Status update converted to a new topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By John Victor
      My father-in-law gave my boy a 1999 350 Big Bear. It's been sitting in a barn for a bunch of years. It runs great! My boy has been riding a couple weeks now and it has developed a squeal coming from the front end when you get off the gas at speed. No noise during acceleration. At first I thought brakes. I took it for a ride and I don't think it is the brakes. I feel it is the front prop shaft U-joints, front differential or one/both axles. I pulled the fill plug on the differential and I can't find anywhere how much gear oil should be in there. My gut says up to the fill opening. It doesn't have a manual. It's wet in there, just don't see any gear oil.

      #1 Should I fill the differential with gear oil up to the fill opening?

      #2 How do I check or know if the u-joints are bad? That looks like a "Big Bear" of a job if they don't need to be replaced.

      #3 What else could it be? I don't think it is the front bearings. I jacked the front wheels off ground and no play in the right wheel. Very little play in the left wheel, looks like the lower control bushing is where that play is coming from. The rubber CV boots look original but all still intact. Wheels spin easily without any noise.

      Thanks for any help!
    • By Asen_77
      Hi All,
      My name is Asen and I am from Eastern Europe, Bulgaria. Riding a Yamaha Raptor 700R and this is my first Quad wanted for a vey long time :)

       
    • By Ajmboy
      Got my Yamaha Grizzly buttoned up finally and went for a quick 2 hour ride in the power lines with my neighbor, who has a Yamaha Kodiak. We have access from his yard, which is nice. Was a beautiful day today to get out and will try to go more often. Ran into two other quad riders with a sportsman and I think grizzly. Also ran into a dirt bike rider. 😎




       
    • By Chase Cook
      I have a Polaris sportsman 500 and I just replace the piston in rings and head gaskets on it and I made sure the timing was exactly right it's getting gas and fire but it still won't start. It sounds like it has low compression but at the same time it sucks in air pretty good from the intake. Also the valves are adjusted to spec. It did start the first time I installed the Piston and Rings but it only stayed running for 5 seconds with starting fluid and then it shut off and then I tried to turn on the next day and it didn't do nothing and I've been going at it for three weekends now and it still ain't doing nothing. I wonder if i set the timing off a little or a lot if it would start up, because I inline the crankshaft sprocket with the crankcase timing line like it said in a manual and the two points on top of the cam sprocket to top dead center of the piston. I even took the spark plug out and stuck a camera light in there to make sure it was top dead center and it still won't do anything. AlsoI drain the carburetor some and shut d fuel petcock off to see if it was getting too much gas and that still isn't the problem. And where I live all the darn mechanics that work on Polaris ATVs are booked for two weeks which sucks and I need hope immediately or I'm just going to set the ATV on fire because I'm getting very frustrated with this crappy brand. Every other name brand ATV I worked on I got it running right and I replace the piston, rings and everything etc, and they started up fine. But this is starting to get very frustrated and I don't know who to talk to who had this problem before, who "don't have to come look at it". Cuz when they say that that means you're not going to come look at it until 2-4 Weeks later because there booked, which I don't have time for. Living in northern part of Florida sucks.
  • Similar Tagged Content

    • By Nate Hanson
      I am a new atv owner...I bought a used atv this summer (pretty sure it is a wolverine but reg card from last owner didnt actually say that so idk for sure). It ran great for most the summer and early fall but one day I tried starting it and it turned over a while without starting and then suddenly it quit turning over at all. No click or anything.
      I charged battery and light turns on showing neutral and heatlight can go on.
      A few other things that may be pertinent: The pull start is missing, I have a fluke multimeter but not many other advanced tools (or relevant experience), there is an extra aftermarket led light attached to front but it doesnt work either... never looked into why since I didnt need it. 
      I looked for a fuse box and didnt find one.
      Please recommend some easier things to try first as I really want to avoid taking it in if I can (having one income and 4 kids can keep out extra cash, plus I want to learn). Pictures would be awesome if possible. Thanks! 
    • By Gerry Davidson
      Can anyone help me , I did the rear brake pads and rotor but cant find the brake fluid reservoir.   The front in rite there but cant find the back . 
    • By Robert Ochoa
      Don't worry about hauling the ATVs. We have the helmets, goggles, and gloves covered too. Our equipment is well maintained and gassed up ready to go!
      We take the work out of your fun!
      Book your next adventure now!
      www.awesomeatvrentals.com
      https://www.instagram.com/we_are_atvs/
      https://www.youtube.com/channel/UCWTAk9BABQNion2JJ_TfQXA
      we_are_atvs
      #fourwheeler #atvlife #atvriding #atv #4wheeling #fourwheeling #mudding #outdooradventure #atvs #mudlife #powersports #northcarolina #southcarolina #southcarolinalife #offroading #AwesomeATVRentals #yamaha
    • By ezduzit
      I have a problem here, she starts and only runs for about a minute on her own fuel. her idle is high then boggs down. Then she seems to have
      a light backfire then dies. Any ideas what to look for are appreciated. Ive already gone through the carbs.
    • By oxidized_black
      View File 2003-2006 Yamaha Wolverine YFM450 Service Manual
      2003-2006 Yamaha Wolverine YFM450 Service Manual
      Submitter oxidized_black Submitted 12/15/2016 Category Yamaha ATV  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...