Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Jerry Hebert

1985 Suzuki LT50 No Spark

Recommended Posts



Is that a new coil? If you think its a bad coil, they are so cheap that I would test another one. Amazon under $20

New Black Ignition Coil With CDI Wire Cap For Suzuki ALT50 LT50 MINI ATV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks but I have 2 new aftermarket coils that don’t work. I was thinking maybe this Lt50 needs a specifically wound coil for it 🤔Excellent spark from the stator wire to ground, but that’s it . Thanks again 

Share this post


Link to post
Share on other sites

a 2 wire coil is pretty much a 2 wire coil.  I'd look at the run/stop/run switch, make sure the coil is grounding on a clean surface, etc.  Likely to be an electrical gremlin if more than 1 coil won't spark.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By pablo Blake
      Its in pretty rough shape and its gonna be my first atv, I worked on bikes before but nothing to do with quads. Anyways the quad has some problems and im tryna figure out what to focus on first. So the U joints i think are shot. The bike starts first try every time ussually have to give it a lil gas with the throttle and revs right up, idles fine but its running REALLY rich 3 starts and my brand new plug was pitch black

      Bike is L model

      video-1577465068.mp4

      Its using the original mikuni carb but im not the best at fixing the carbs and wondering if there is anywhere online that would be able to either walk me through it or help me with it i didnt see a air mixture screw so it seems like im gonna half to open it up and adjust like the float and a couple other things
    • By flyinbrian365
      View File 1987-90 Suzuki LT 500R Quadzilla Service Manual
      1987-90 Suzuki LT 500R Quadzilla Service Manual. Full version clear pages
      Submitter flyinbrian365 Submitted 07/21/2020 Category Suzuki ATV  
    • By Dskip160
      Hey there! New guy here! So I bought an 87 250. I turn the key and it has ignition light. I press run and the engine turns over. Guy I bought it from said the carbs may need cleaning, I worked them good cleaned and blown out. I reinstalled the carb and still doing the same thing. It’s getting fuel, the battery is brand new and charged I’m lost here!( purchased a new carb on its way) anyone have any ideas

    • By nix377
      Friend of mine picked up an LT80 that needs some work. The manufacture date is 11/1986
      The fuel and vacuum lines for the carb were all disconnected. I picked up a new card and was hoping someone on here has a photo or knows how the lines are hooked up
      Thanks in advance
    • By wwdubose
      I have two 2003 Suzuki Ozark 250s, both 2-wheel drive.  Last time we rode them about a year ago, the red one was not running well, didn't want to idle, backfired a lot.  The green one ran fine. 
      Fast forward...I ordered a carb kit for both of them, thinking the red one has some trash in a jet.  Both of these ATVs have had little use and I've always ran the gas out after use (put an inline cutoff valve in gas line).  I pull started the red one to verify it was still running bad.  It will start and idle, but as soon as you give it any throttle, it dies instantly.  Give it a little choke, dies instantly.  Took the carb apart and it was spotless.  Went ahead and cleaned all the holes with carb cleaner and blew everything out with compressed air.  All new jets, main jet holder, and needles.  Put it back on and nothing changed.  Starts, idles (not for a long time), but dies as soon as you give it gas.  Same happens when you put the choke on.  It does the same thing when I try to run it turned to prime on the petcock as it does in the on position.
      Not an air filter issue.  It is clean and it does the same exact thing with no filter on it.
      Thought maybe there was a float issue or maybe a damaged diaphragm, so I took the carb off the green Ozark and put it on red.  Started up and initially ran normal and revved for about 10 seconds and then started doing the same exact thing.  Starts, idles (not for a long time), but dies as soon as you give it gas.  Same happens when you put the choke on. 
      So...not the carb
      Thought maybe vacuum petcock was bad, but there's no gas in the vacuum line going from petcock to carb and gas flows freely when on prime.  I even plugged the vacuum line at both the petcock and carb end and tried to run it with valve set to prime.  Gas flows freely, but does exactly the same thing.  I unscrewed the screw at the bottom of the bowl and gas flows thru carb and out bowl drain line when petcock is set to prime.
      So, I'm assuming petcock is good?
      Checked spark plug and it wasn't fouled.  Reset gap, didn't help.  Will swap plugs between Ozarks tomorrow but I don't think that is it.
      Anyway, that he history and now you're all caught up.  Scratching my head.  Valves? These were bought at same time and have had little use.  Suggestions?
      Thanks!   
  • Similar Tagged Content

    • By Mike Hooper
      Hi everyone! I'm from New Zealand, and doing up a Suzuki Lt50 for the kids. This is the first bike I've ever worked on, and it's currently not running. Hoping that both Google and this forum will get me through! Haha

    • By Mr.et
      I am having trouble with the quad it has a aftermarket China carburetor it starts and runs for about 10 minutes then dies out it will start but you have to keep playing with the chock but can't seem to keep it to stay on no more then a few seconds. What are the correct jet and piolet jet size? Any help please..
    • By mtn_2
      I bought my kid a 03 suzuki quadmaster lt50 some years back and is bored with it cuz it has no balls. It has a 2-stroke 50cc motor in it and i know it has to be baffled down somehow to accomodate little kids. My question is has anyone on here tried to unbaffle or modify one of these to get its full potential? If so, Was it worth doing? 
    • By mk1mad
      Thanks in advance for any advice given!
      My 4 year old has been driving his lt50 with his hand on the brake & burnt out them out.....can anyone point me in the right direction to get a shop manual for it or even just advise how to get into the drum to replace the shoes?
      Cheers!!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...