Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Hunter19

1998 Suzuki King Quad High RPM

Recommended Posts

How are you doing guys I just joined I have a 1998 Suzuki King quad I’m having problems with high RPMs the ATV idols perfectly but soon as a throttle up it doesn’t stall but it just bogs down it has no power any suggestions thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Easiest thing to check is trash in the main jet.

if it idles fine, then the idle circuit and low speed jet is clear.  if it bogs off idle that's when it's transitioning to the main jet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Start with draining the float bowl on the carb and putting new fuel in the tank. I'm assuming this is the first time starting in a while? If so you've accumulated water in the tank and it found it's way to the carb float bowl. Water is heavier than fuel and will sink to the bottom. This new ethanol fuel sucks moisture out of the air and that's how the water gets in the fuel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If carb is good, several other areas to check. 

One is tank vent.  Make sure it is not clogged.

Could also be fuel pump.

Mine will do it at times also, then runs fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By smitht18
      Looking for the rectifier.  Most bikes have near magneto.  It appears the KQ has it in front.
      Can someone tell me exactly where it is? 
      Bike not charging and magneto checks out ok
    • By Clint Osborne
      2010 Suzuki king quad 750 axi 4x4 light stays on and 4x4 not working any suggestions thanks
    • By hornythrony
      Hey I have a 07 king 700 there's lots of times that the quad will stall when the fan turns on also have to bump motor 2 or 3 times before starting to start it (makes fuel pump go on 2/3 times) anyone having or had this issue?
    • By hornythrony
      Hey I have a 07 king 700 is there any chips or good things to do to my quad?
    • By goldenroot
      View File 2005-2007 Suzuki LT-A700X King Quad Service Manual
      The Suzuki LTA 700 King Quad 2005-2007 manual has detailed illustrations as well as step by step instructions, and contains everything you need to repair,rebuild,refurbish or restore your ATV. All diagnostic and repair procedures are covered.
      This repair manual contains 477 PAGES.

      The index of our service manual contains:

      GENERAL INFORMATION
      PERIODIC MAINTENANCE
      ENGINE
      DRIVE TRAIN
      FI SYSTEM DIAGNOSIS
      FUEL SYSTEM AND THROTTLE BODY
      COOLING AND LUBICATION SYSTEM
      CHASSIS
      ELECTRICAL SYSTEM
      SERVICING INFORMATION
      WIRING DIAGRAM
      Submitter goldenroot Submitted 04/17/2020 Category Suzuki ATV  
  • Similar Topics

    • By BillyBlast01
      My older brother gave me his old 1987 Suzuki LTF 230. It was running back in the summer however it does need some minor work. I have replaced a back rim and put a tube in that tire due to the bead not sealing. New brake shoes for the back needs to be put on and the front brakes don't work. But for some reason it has lost power from the battery. He has a car battery hooked up to it and it cranked over last week but then it stopped and the neutral light was out the headlight stopped working etc. Being disabled and on a fixed income I can't take it to a shop so now I need to troubleshoot. Any suggestions would be great. 
    • By ATVNetwork
      news The KingQuad 500 and 750 Power Steering models get plastic utility rack covers.
      Suzuki says the snug-fitting covers can aid load securing or be a workstation. View the full article
    • By jwline
      Friday evening went riding, rode for a good hour or so everything was fine. I went to take a short ride to the restroom (less than 100 yds away) and all of the sudden everything flickered and then just died out. Accompanying the problem I noticed the killswitch completely locked up. Once daylight hit took the killswitch apart to find it had shorted out and melted the plastic inside. Has anyone else had anything similar to this and if so what did you do to fix the situation? I have a new killswitch on the way to replace the obvious problem but was wondering could there be a bigger issue at hand. We tested with a voltage meter to make sure everything was still getting power from the battery and as far as we could tell it was.
      Any advice/info would be GREATLY appreciated.
      Thanks.
    • By Curtis01
      OK, sooo  I finally did the old skid plate and screen removal to clean out my oil sump during an oil change...  This bike only has a couple thousand miles on it.  Runs like a top still...  Very few issues over the years after buying it used.
      But boy I wasn't expecting to see this!  Piece of a circlip, stuck up in the screen, and a another shard of metal and maybe a piece of gasket material.  Nothing in the oil but that...  Pristine otherwise, and still runs like a top.  Always has.
      Soooo, is it a wrist pin clip?  That's the only thing I can think of like this that could end up in there.  But definitely wanted to throw it out to guys that have seen the innerds of these more than I have.
      The valves on this thing are still within the factory spec even.  Been a really good lil workhorse...
      Any other ideas?

    • By JJ78
      I have a yamaha big bear 400, tested all fuses and relays. When I turn on key I get nothing, no neutral light or headlights. Could it be the key switch bad?
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...