Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Wicked67Dart

King Quad 300 tire options?

Recommended Posts

Howdy yall! Ive had my 96 king quad for some time now and im starting to want to build it up as much as i can, so i figured start with my tires as its getting about time to change them out(plugs galore and minimal tread).

As its a 4x4, I keep hearing different things from my other ATV friends like i have to keep stock dimensions, others say i can go bigger proprtionally, have all tires the same dimensions, etc. Am i gonna screw my tranny up if i dont keep em stock? Id definetly like a tire with alot more tread depth more suited to mudding/trail riding, just dont know to much about ATVs just yet to decide what to do. Lil help please?

Share this post


Link to post
Share on other sites


I say stay with the stock size, but use any aftermarket tires. The bigger the tire and heavier the more power loss . Also without a lift you don't gain much ground clearance.

The KingQuad 300 is one of the toughest atv's ever built. I have a friend who owns 3 of them. Very inpressive offroad abilities.

OriginalLT-F300FK3-KingQuad-Fr3_4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By StolenATV
      New plastic fenders few scratches extended rear end nerf bars
      The post Stolen Honda ATV Quad appeared first on Stolen 911.
      View the full article
    • By Scoopeddad
      I have a 1994 big bear and I am starting to have issues starting. I put in a new starter and selnoid as the at stopped starting with the electrical but will still start with the pull cord. Where and what now should I be looking at to check? If I turn key to on and the switch to on then hit the start button, the bike clicks and then nothing. Lights still work but no response to the starter. Stumped now. Any help would be greAt.
    • By Rob113
      Hello guys! I ride a triton 450 super moto. i hawe change connecting road... Now all is okey,test drive ok manny km done. But there is one problem...i hawe buy a new accu. But the starter is verry hard rotate...almost stops.  So the motor is wery hard to start. I hawe trie connect the starter directley to accu and its the same thing.Before rebuild the starter has work normal.
      What hawe i done wrong?
      Sorry for my English:)
    • By scott1445
      Found this system and have tried it on my quad (and bikes) had to mod the mount a little to fit my wider bars but that was simple with some aluminum flat stock adding 2" to each side. Simple wiring and all in one unit so did not have to bury an amp....loaded it up with music and also use my bluetooth on phone...wanted to share....its on ebay under firehousetechnology . wanted to share will post more as I ride more but so far so good and simple addition! They are on facebook also under firehouse technology if you wanted to see what they posted
      Here is video link to there initial post and video


    • By Warren Miller
      Went to replace battery, then put the old one back on instead. Seeming as it didn't quite fit, I moved the battery on its side, and moved the wiring around a bit. Screwed connectors down into the terminal, now it won't start. Battery has charge, lights work,  but I hear clicking coming from the electric start, and the pull start will not work either. Could it be a bad wire or a wire that shorted??? it just worked right before I went to replace the battery. 
  • Similar Tagged Content

    • By Jeff Wharton
      I have a 2000 Arctic Cat 300 4 wheeler. I have been having some carburetor issues. So i bought a new carb. Now I'm having these issues. The unit will start and idle fine, when i go to accelerate it wants to cut off. So i checked to make sure it was getting gas and the fuel filter will be full of gas and then once the carb opens the filter drains down and will not refill quick enough to run. So i checked to make sure gas was flowing to the filter and it is flowing fine through the line. I remove the filter and run the gas line directly to the carb and the engine idle fine and then it will run good as i ride it for about 10 minutes then it will start with the same issues again i cannot accelerate enough to move the 4 wheeler. Every time i accelerate the unit will cut off. What is wrong with this thing. My 400 Arctic Cat is doing the same thing except it will backfire, I'm lost i have tried everything i know to do, what am i missing here. Thanks for your help
    • By Maurais
      I’m looking for new replacement shocks (front & rear.) on my 1997 Kawasaki Bayou 300 2x4. New OEM shocks are upwards of $400. I haven’t pulled the rims off to check the eyelet to eyelet length but I’m hoping an expert on this site does know( I called Kawasaki direct yesterday and they were of know help.) Any technical help would be appreciated. TY fellow members. Vic
    • By scottj11
      Hello, how are you'ns doing? I'm in the process of tearing my Kawasaki Bayou down to fix a rattling noise and an oil leak. I'll probably be asking questions about this project. My step-son has an Arctic Cat 300, he was riding yesterday and when he turned it off it was running fine, but it won't do anything. The lights come on but it won't turn over or anything. Does anyone have any ideas on what might be wrong? TIA
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×