Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Jimbo450

2004 Yamaha Kodiak 450 Speed sensor location

Recommended Posts

Can't find my speed sensor for 04 Kodiak 450.Someone sent me a drawing of its area,but not sure what I'm looking for.My Haynes manual doesn't even mention the speed sensor.How hard is it to get too??My speedo is reading "0" and need to check it out.

Share this post


Link to post
Share on other sites


#14....somewhere on the tranny.

YA-20040000018877.gif

* Adjusted your thread title to include year, make, and model.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Took off a few panels,checked a bunch of wiring colors,still can't find it.I'm so close,its probably staring me in the face.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Take the clutch cover off, it should be on a final drive part, probably one of the clutch sheaves.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By chuckufarlie
      I have a 2018 Kodiak 450 EPS that just this past Sunday I ran through a bit of water.
      After the puddle the belt was slipping, so I pulled over and drained the ultramatic housing and the slipping problem went away. This was all in L and everything seemed to work fine. Later when I got on a road, I put it in H, but it still rode like it was in low... i.e. I had to rev it up a lot just to get to 30mph.
      When at home I pulled the ultramatic cover off to inspect, and it looked okay in there. Not much dirt, belt and everything are clean, but when I rev up the engine (with cage in place, of course), the belt doesn't get to the top of the clutch (maxes out about an inch or 1.5" from top of clutch, so maybe it is normal).. I put it back together but same thing... H seems like L still.
      Do you think the clutch needs to be further dissected for cleaning, or could this be an issue with the gear selector?
       
    • By Joe Brenke
      View File 1998 Kawasaki Bayou 220 Owners Manual
      1998 Kawasaki Bayou 220 owners manual
      Submitter Joe Brenke Submitted 10/29/2018 Category Kawasaki ATV  
    • By chuckufarlie
      So I rode my 2018 Kodiak 450 through a bit of a puddle and got water in the ultramatic casing... drained the water but the quad still fails to reach top speed so I figured it's time to pull the sheaves and clean them out.
      When I pulled the primary sheave off, this rubber piece fell out that I can't find anywhere on the parts diagram nor where it might have come from. Any ideas?
      Note, it looks worn down on an angle, so wherever it came from it might have been jammed in the sheave and that could have been what was preventing me from reaching higher speeds.
      Any help is appreciated.



    • By David C
      I have the opportunity to pick up a 1995-1999 Lakota 300 with a bad wiring harness per the current owner and found this site in search of a service manual. I'm not much of a talker/poster. I prefer to lurk and get the info I desire, maybe ask a question or two for clarification and maybe interject if I have reliable first hand knowledge on the subject. Otherwise I pretty much just keep to myself, wrench and ride.
    • By Cjames58
      View File 2013-2018 Polaris Sportsman and Outlaw 90 Service Manual
      this is the service manual for the 2013 through 2018 sportsman and outlaws 90
      Submitter Cjames58 Submitted 08/23/2018 Category Polaris ATV  
  • Similar Tagged Content

    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By crazynordlander
      Hi All,
      I live in Minnesota and bought a 2016 CFORCE 500 HO. I am in hope to see if there is anyone in the US that is experiencing this sudden drop off in RPM below 4000 RPM. I have uploaded some videos of my issue on YouTube. I will list three of the four I posted. The fourth can be found on my channel but it is a comparison between my Polaris 570 and my CFORCE 500.
      I quit on my first dealer because we just did not mix well together. I brought it to another CFMOTO dealer that just became a CFMOTO dealer in January 2016. They are in a large ranch and agriculture area in a neighboring state that is pretty close to where I live. They have close to every brand available. They are a much larger dealer than the first one I bought the unit from.
      I brought the unit three weeks ago to them and they have worked on it a good solid week and have given up on it. I have read reports from owners in Canada that the dealers there were aware of the issue and have had success in fixing the herky jerky drivability issue.
      I am picking it up tomorrow and bringing it back home. It has been to the trails of the Black Hills this year and was new in late April. 300 miles on it. It has never changed. Very hard to ride on the trails or when I herd livestock.
      Here are the links to my videos.



      I can't accept that this is normal operation. Does anyone from CFMOTO China scan these posts?
      I need help that CFMOTO USA has not provided.
      Thanks
      Kevin
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...