Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

JasonB

2003 Suzuki ltz400 Cracked case

Recommended Posts

I have an 03 ltz 400 that has a crack in the left engine case right by the shifter. Wanting to know if that is a common problem with the motor? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites


It is a common problem on any machine that has thrown the chain. Check the shifter shaft for marks on the top that look like the chain has gouged into it, also check to see if the shaft is bent. I would recommend getting that crack welded up, if the part comes off completely, you will lose all your oil and I'm sure I don't need to tell you why that would be bad. Also, a good case saver will prevent things like that, and are a must on any chain driven machine IMO.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Most machines come with a half-ass sort of case saver, but they don't work that well. A good quality case saver is worth it's weight in gold. Here is a link to the ones that Rocky Mountain ATV has.

This link is available to logged in members only. Please login or register to view this link.

Edited by DirtDemon

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎5‎/‎27‎/‎2010 at 7:03 PM, JasonB said:

I have an 03 ltz 400 that has a crack in the left engine case right by the shifter. Wanting to know if that is a common problem with the motor? Thanks!

Yes very common a lot of times the chain brakes if its not maintained properly. Or the shift shaft gets bent due to hard shiftig

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • Kodiak 400 4x4 wiring problem

      Hello All,
      I am looking for any help or suggestion that I might be able to get on how to wire a '04 Kodiak 400 4x4 motor into a Coleman Outfitters / Hisun 400 4x4 Utv. This machine had the Kodiak motor installed and was running until someone stripped the wiring to install new harness. They destroyed the old harness so it of little use now. We have a new harness for the Utv and part of the wiring to the Kodiak CDI and Voltage regulator/rectifier is in place. For now I am just trying to find a good diagram of the wiring needed to Power up the motor. Any help with this part of our issue would be greatly appreciated. I'm trying to help my son this machine running since he bought into this nightmare.
      Thank you,
       

      By res2fr, in General ATV Discussion

      • 7 replies
      • 165 views
    • Crack down in Orange County, NY

      New Blooming Grove law would restrict usage of ATVs | recordonline.com

      By Guest, in Northeast ATV & Off Road Forum

        
      • 2 replies
      • 3,851 views
    • 1985 Honda TRX250 shifter issues

      I just bought two 1985 TRX250's from my father-in-law. One runs great, the other not so much. The one is having issues with the shifter. The shifter seems to be resting lower than normal. When I press the shifter downward, it just pops back up. Any thougjts as to what the issue might be?

      By Flanstone, in Honda ATV Forum

        
      • 5 replies
      • 232 views
    • 2001 Kawasaki Bayou 220 Engine Locked Up

      Need help with teardown of 2001 Bayou 220.  New to atv's but not to mechanical work.  I was given this ATV and went to turn engine over by pull rope and the engine is locked up.  Pulled spark plug no change.  Was going to tear down top end.  Any suggestions or tricks before I proceed?

      By viper0906, in Kawasaki ATV Forum

        
      • 8 replies
      • 128 views
    • Quadzilla XLC 500 Engine Issues

      While riding my Quadzilla XLC 500 I was cruising along about 60 mph then opened it up, but once I hit 70-75 mph it died on me so I rolled to a stop and it wouldn't start for about 20-30 seconds. I then noticed the Temp light occasionally flashes on but its so quick you wouldn't notice in the day so not sure how long its been happening. The engine has started pinging when I accelerate which can be caused by many things so I drained the fuel and replaced with hi octane, fitted a new spark plug, adjusted the little washer on the high jet in the carb twice to make it run more lean which made no difference.  I tested the thermostat which opens at the correct temperature, I removed the radiator cap and started the engine and no bubbles were showing and the oil is on maximum and very clean as I have not long serviced it. The last time I took it out I went 14 miles and the coolant in the bottle has dropped about 1/2". I am now leaning towards a head gasket and have purchased a full gasket kit but was wondering if there's anything else it could be before taking the engine apart.

      By Zilla28, in General ATV Discussion

      • 11 replies
      • 90 views
  • Similar Tagged Content

    • By Chayse Hill
      I have a 2003 LTZ 400 that i bought a few days ago. The quad was running fine until last night. I let my brother ride it down the street and back and i didnt notice anything etong with bike. Then my neighbors friend came over and said "can i ride it?" I said "sure" so he ripped it down the road all fine and when he got back it died right in front of us. My brother said it was dieing on him also. He also said that he wasnt using the clutch to shift. I told him he was an idiot. Im throwing that in there incase that caused a problem as well. But today i go to check it to make sure its getting fuel which it is and replaced the spark plug incase it wasnt getting spark but it is. So i started it and it was having a problem starting then i got started and was reving at idle high. So i took it around the block and it died on me a little bit down, so i try to restart it and it started so i kicked it into 1st and it kinda launched on me and started going with the clutch all the way in. Then it died right after and wasnt running right during that process and was idleing all over the place and just died and now i cant get it started it again. Before it would start without the choke or priming it. It would start real quick now i cant figure if it needs to be rejetted or something else. Air filter looks clean also. But any help would be gratelly appreciated!
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By davidwestfall
      looking for direct shift shifting lever that properly fits my 2003 Yamaha warrior 350 and fits my foot the same as a stock 2003 Yamaha warrior 350 shifting lever fits my foot
    • By Wonderwoman
      Hello, well back to where I was last year with this carb. Took my 250 to the mountains for the first time this year and blue smoke, too much gas again. I can't believe that this carb gives me this much trouble. Seems like the choke is stuck but the cable moves freely. Anyone else ever experience this issue? Do you think a new choke cable would maybe resolve this?http://www.quadcrazy.com/atvforum/images/smilies/arghh.gif
      OK it was the choke. Put on all new cable and plunger and she is running 100% again. So now the question is, is the carb getting worn out where the plunger needle goes in the small hole and when I use the choke the needle end doesn't get lined back up with the hole?? We'll see how it runs and now that I know what the issue is I can always pull the choke plunger out and reinstall if I start having this issue again.
    • By Racer944
      Hi Folks;
      Has anybody on here installed a winch on a 2003 Magnum 2x4? I am using a Cycle Country adapter plate (only one I could find), but am having a bit of trouble getting it all to fit properly, and am looking for someone that may have done this install and/or may have some pics of the installation.
      Thanks!
      Eric
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×