Quantcast
Jump to content

1985 125m blown seal


Recommended Posts

hey my atc has no spark so i opened up the stator housing and a whole bunch of oil poured out and this leads me to believe i blew a seal seeing as it sat outside over night one winter and the woldnt start let me know if there is supposed to be oil in there and it is the horizontal motor not the vertical head

p.s. i have never seen oil in contact with a stator on any bike ever

Link to comment
Share on other sites

Good news is i messed around with the CDI rotor and adjusted the distance and now it was a good strong spark WHOO HOO but it is intermittent and only happens at low speed while im turning it over does anyone know how to adjust that, would a new coil fix that? anyone know if this is common to have to readjust the cdi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By Skindian82
      Won't cold start if I do get started with starter fluid won't start again later when cools down
    • By Flash_fella
      I had a sudden loss of spark in my 1988 Suzuki LT300E quadrunner and we tried a new plug but still no spark. Then we checked the boot and there was no issues with it. I then took off the coil as I was going to get a resistance reading with a multimeter however I cannot find anywhere what the readings should be. The coil is a Mitsubishi F6T 411. Any help would be appreciated. 
    • By Werewolf
      Oil is getting in the air box from crankcase vent tube, I put the two hoses that go to the air box together then something started to smoke on the front of the engine. There is a filter? In the line I blew that out.
    • By Brantley11
      Hey everybody,
       
      My proficiency is with Hondas and Yamahas make me see RED!
       
      This bike is my brother in law's, it has 1199 miles on it and went from running great to dead with no start. Every once and a while it will start and sputter for 2 seconds. It is extremely sporadic when it fires but never runs for longer than 3 seconds. 
       
      Here is where we sit:
      Brand New Fully Charged battery
      Carb was cleaned with air hose and carb cleaner then into the ultrasonic cleaner with Aircraft aluminum cleaner
      New Shindy Carb kit (made in Japan version)
      Cleaned out petcock and gas tank
      New 93 Non Ethanol Gas
      New Spark Plug
       
      It gets a spark through the spark test light every time
      Bluish white spark
      When holding the spark plug 1/4" - 3/8" away from head it will jump and spark to the head
      Good Compression
       
      Here are the readings:
       
      Pickup Coil 519 Ohms (range 459-561)
      Charging Coil 266 Ohms (range 270-330)
      Lighting Coil 0.700 (range 0.702-0.858)
      Spark plug Cap 10.58 Ohms (10kohms
      Ignition Coil Primary Coil 0.5 ohms (range 0.18-0.28 ohms)
      Ignition Coil Secondary Coil 8.20 kOhms (range 6.32-9.48 kOhms)
       
      Would y'all think stator and pick up coil, rectifier or CDI are the culprit?
       
    • By mga
      I just saw a video on TikTok where some guy took the rear end off an ATV and bolted on a roto tiller in place of rear wheels. I wish i saved that video to post here....good thing it was 4 wheel drive...lol but, it seemed to work.
      I'm not sure how he made it bolt on to the drive....
×
×
  • Create New...