Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    Join QUADCRAZY ATV Forum today for FREE! We keep these forums clean and user friendly. All first posters will have to wait to have their content reviewed and approved. Once your first post is approved, you will no longer need to got through an approval process. To gain immediate approval and a NO ADS experience, consider subsribing to our Premium Membership.

2007 Suzuki Vinson blowing ignition fuse HELP!!!!!


dcr31686
 Share

Recommended Posts

I have a 2007 Suzuki Vinson 500, Semi-Auto, 4X4. I was riding it last winter in a couple inches of snow and a little ice. It ran perfect for a few hours and then starting a slight backfire for about 15 minutes I noticed the over heating light was on so I got ready to shut it off and before I could it shut off by itself. I let it cool down for about 3 hours then i went to restart it I got nothing, the display screen was completely blank and only the back light was on. I then checked the fuses and noticed the ignition fuse was blown I believe it was a 10 or 15 amp fuse so I replaced it then started it up it ran for about 5 minutes then cut off and blew the fuse again. I tried several times throughout the day giving it about an hour in between each start. After about 5 trys i put a 30 amp fuse in and still did the same thing. I let it sit for a couple days to dry everything out and tried again same thing blew the ignition fuse after about 5 minutes. So I then took apart all the electrical connections cleaned them and dried them and then once again tried and blew the ignition fuse. I do not know what could be causing this and havent been able to find any others with this issue. If anyone could be of any help I would greatly appreciate it. Thanks

Donald Roberts

Link to comment
Share on other sites

Dream Car Giveaway

The first thing you need to do is check all the wiring and switches for damage, or loose connections. It is likely that you have a dead short in the circuitry somewhere. A multimeter will be helpful when trying to chase down electrical problems like this. You may also want to try testing your ignition components, if you have a service manual, there will be some direct resistance tests you can perform on some of the components. If you don't have a service manual, I would strongly recommend purchasing one.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
I have a 2007 Suzuki Vinson 500, Semi-Auto, 4X4. I was riding it last winter in a couple inches of snow and a little ice. It ran perfect for a few hours and then starting a slight backfire for about 15 minutes I noticed the over heating light was on so I got ready to shut it off and before I could it shut off by itself. I let it cool down for about 3 hours then i went to restart it I got nothing, the display screen was completely blank and only the back light was on. I then checked the fuses and noticed the ignition fuse was blown I believe it was a 10 or 15 amp fuse so I replaced it then started it up it ran for about 5 minutes then cut off and blew the fuse again. I tried several times throughout the day giving it about an hour in between each start. After about 5 trys i put a 30 amp fuse in and still did the same thing. I let it sit for a couple days to dry everything out and tried again same thing blew the ignition fuse after about 5 minutes. So I then took apart all the electrical connections cleaned them and dried them and then once again tried and blew the ignition fuse. I do not know what could be causing this and havent been able to find any others with this issue. If anyone could be of any help I would greatly appreciate it. Thanks

Donald Roberts

y have the same probleme and i am search the problem and my problem is the botom of the 4x4 wen is on 4x4 the fuse burn i am check the wiring and 1 wire near of the motor to engage the 4x4 is ground to the frame i am repair this and its ok

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...