Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

b784me

2003 Kawasaki Bayou 250 Backfire

Recommended Posts

Bike will start up and run but it has a popping going on with it, sounds like bike is backfiring. Have tore the carb down 2-3 times now and cleaned all jets, when trouble shooting one time I took some starting fluid while bike was running and lightly misted the front boot area where the carb attaches and the rpm's increased.Thanks any help would be appreciated,Edd

Share this post


Link to post
Share on other sites


Have you checked your choke operation and spark plug?

* Added model and issue to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It sounds like you have a leak in the air intake duct. Check for cracks or loose clamps. I would also make sure your air filter is clean and is good shape with the lid on correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

first of my friend there is no such bike as a yamaha bayou lol

check your air tube and if that isn't the problem check your cdi what i've seen is it will start and pop as soon as you give it a little gas it get worse till it stop or the other thing you might want to check is your lean setting put your hand over the carb and block it off if the motor speeds up you are to lean

Share this post


Link to post
Share on other sites


You know what they say when you get older the mind is the first thing to go, don't know how I got yamaha out of kawasaki.How would I go about checking the cdi to see if my problem is there.Thanks,Edd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry guys, that might have been my quick editing...although I only added the model...:yes: I changed it to Kawasaki. I used to own a 220 myself. Not sure what I was thinking not catching that lol...:laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By Mike Strayhorn
      last year I bought led lights when I was riding my 4 wheeler the lights started getting dim shut off
      now my 4 wheeler will not start the battery is hot everything is dead I checked the fuse and its good 
      would there be another fuse I am missing I'm took the led bulbs out and replaced them with the ones that was in there 
      wonder what meh problem is
       
  • Similar Tagged Content

    • By Ellery Zandt
      Does anyone have a redcat 250 or falcon 250cc that they can share where the two vacuum lines on the carburetor that you run antifreeze through I honestly have no idea where the lines are suppose to go to circulate the antifreeze. 
       
      Any help is greatly appreciated. 
       
    • By BosoxBruce
      Recently I noticed gas leaking from under the gas tank on my 2005 250 2x4. As I looked closer it appears to be leaking from the shut off valve under the tank. It's the valve with the handle that can be turned to open, close or reserve. Can this part be replaced? Thank you.
    • By Derick Joel Smith Trimmings
      Buying a Baja 250 tomorrow for 600 bucks, needs nothing but a wheel bearing, i already know Baja is an off brand crappier. Manufacturer, but does anyone have any tips or knowledge of these bikes? 
    • By fatfarmboy
      Just bought (Tue. evening) an '89 Suzuki 250 4wd that has been sitting out the last 5 yrs. It's complete, including the shift knobs, battery cover, and headlights. It has the optional cooling fan on it (probly stuck - didn't check), and the engine isn't locked up. Plastic looks good and isnt cracked. Racks aren't bent up. Shift lever works, the foot brake moves (needs oil - have to pull it up by hand), and there's black oil and no water in the engine sight glass. Guy was asking $125 and gladly took $100 for it. Anxious to get started on bringing it back to life. Been wanting one of these for years. As soon as I can get to it (working on a junky "Jackel" right now - Chinese Yamaha Timberwolf). I'm going to pull the tank off it and clean it, clean & possibly rebuild carb, put in new plug, and a battery, then see what happens. If nothing, will keep going until it runs. Feel free to respond if you want to, I'm mainly just excited and wanted to tell somebody. 
    • By Flanstone
      I just bought two 1985 TRX250's from my father-in-law. One runs great, the other not so much. The one is having issues with the shifter. The shifter seems to be resting lower than normal. When I press the shifter downward, it just pops back up. Any thougjts as to what the issue might be?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...