Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

BigGreen1

2006 Arctic Cat 500 Charging system problems

Recommended Posts

I have a 06 Arctic Cat 500. The battery keeps dying on me and never seems to charge no matter how long or hard I run it. The battery shows 6.33 volts on my handy dandy voltmeter. With the battery unhooked I can pull start it and it runs fine even with the lights on. When I check the voltage on the unhooked battery wires it shows around 2 volts. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Sounds to me like the battery is bad.

* Added year, make, and model to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By Maxx
      Hello Guys!
      Dumb question. How much oil registers on the oil level gauge while running? The oil level reads correct when off, but while running I can only see just a little bit in the oil level gauge. Makes wonder if the oil isn't circulating well enough.
      Also, whats your preference in battery brands for ATV's (standard or AGM). We don't ride it all that often.
      Thanks in advance for any info.
    • By Mike Strayhorn
      last year I bought led lights when I was riding my 4 wheeler the lights started getting dim shut off
      now my 4 wheeler will not start the battery is hot everything is dead I checked the fuse and its good 
      would there be another fuse I am missing I'm took the led bulbs out and replaced them with the ones that was in there 
      wonder what meh problem is
       
  • Similar Tagged Content

    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By chevyboy
      AL righty I did some trading around this weekend and ended up picking up a few 4 wheelers for cheap. I ended up with this one for $500 in it total and well the guy told me it dropped a valve. I haven't really messed with it at all. But this weekend I am going to try and start working on it some to get it running before winter time frame. So what I am asking is a couple of questions.
      1. First off where do I start I tried pulling the pull cord and could not get it to move at all.
      2. I need to get a service manual for this 4 wheeler where can I get it downloaded for free?
      3. what do I need to look for and how do I go about this really. I do have experience with 4 wheelers but this one is a little different to me than others because its a V2 and I have no clue where to start internal on the engines. Most of my experience is on the outside portion of troubleshooting on theses wheelers.
      Please no smart butt answers as i am new to here but just wanted opinions on where to start. Please and thanks wink:
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...