Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Dean

Honda 300 Fourtrax Stalls After Warm

Recommended Posts

I have a 300 fourtrax that kills on me after it runs for a little whill or after it warms up can any body help me .I think I have tried every thing but there has to be some thing that I have not tried.HELLLLLP!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Vapor lock possibly. Gas cap vent may be bad. did you losen of rmove your cap once it warms up to see if it still quits?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes and it still dose it.But when I try to restart it kinda back fires and then it will finaly crank but it runs like crap.

Share this post


Link to post
Share on other sites


What is the Year,Make and Model of this.

And a bike will run on choke until it gets warm then it will die and it will cause it to backfire trying to start it. If the choke isn't on then check your air filter. Sounds like an air flow problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it start up right after it dies or do you have to let it set for a while? If you have to let it cool it might be the coil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also sounds like an air flow or choke problem to me. What year is this?

* Added manufacturer, model, and issue into thread title. Missing year.

Share this post


Link to post
Share on other sites

check to make shure it dosent have a vaccume leak on the intake boot....i have seen them have a crack or not seal very well and will do this once they warm up... it also could be vapor locking ... put a piece of wire around the fuel line ... wrap it around several times .... or use the old clothes pit trick

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chase Cook
      Hi I was riding my Honda the other day and I gave it gas for about a quarter-mile just flooring it and then it started to lose power. I pushed it about a mile home which was a pain in the butt but when I got home It still had gas, compression and spark. Do you think the timing jumped possibly?
    • By Aj Hurtibise
      Hey guys I'm new to the Forum I just got a 2000 Honda trx90 looking to make it go a little bit quicker I don't know much about four wheelers but I am a technician at a dealership so I know my way around a motor.
    • By Susan Makowski-DeGraw
      My quad runs,  it starts up runs for about 10 minutes and then it dies if you let it sit for 10 minutes it’ll start back up ride for another 10 minutes and then die again, trying to figure out why it keeps stalling
       
       
    • By BUKNDUK
      Hello 
      I want to paint the body on my 1999 Suzuki King Quad 300. The original color is Tan. Does anyone have any experience in painting smooth plastic. What preparations need to be done,maybe sand body to ruff it up so paint sticks or some type of chemical cleaner also can you please recommend the correct paint I need I would think something flexible 
      Thanks
  • Similar Tagged Content

    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By Ashton Crawford
      Hello everyone, i have 2000 Polaris Trail Blazer 300 I’ve been stumped on for weeks. I’m having a lot of issues starting the quad. I cleaned the carb spotless because I thought it was a carb issue and bought a new fuel line because it wasn’t getting fuel. The carb gets fuel perfectly fine now but it won’t start. The spark plug I a little worn out but it’s good enough for just one start. The only time it does “start” is when I spray starter fluid into the carb. But it never stays on. It’ll start for a bout a second then just die out immediately even if you’re giving it some throttle and the choke is on. I have no clue what I should do. If you need more information, have questions, or have any slight idea what the issue would be and how I could resolve it. Please reply ASAP. Thank you.
    • By Alan Callison
      OK ya'll.My son bought this thing and was told its a Kaw Bayou 300. Maybe. I cant find any numbers on it.The one tag I did find its so faded as to be unreadable. Its a long shot but maybe someone can help ID it. Thanks in advance.









    • By Jeff Wharton
      I have a 2000 Arctic Cat 300 4 wheeler. I have been having some carburetor issues. So i bought a new carb. Now I'm having these issues. The unit will start and idle fine, when i go to accelerate it wants to cut off. So i checked to make sure it was getting gas and the fuel filter will be full of gas and then once the carb opens the filter drains down and will not refill quick enough to run. So i checked to make sure gas was flowing to the filter and it is flowing fine through the line. I remove the filter and run the gas line directly to the carb and the engine idle fine and then it will run good as i ride it for about 10 minutes then it will start with the same issues again i cannot accelerate enough to move the 4 wheeler. Every time i accelerate the unit will cut off. What is wrong with this thing. My 400 Arctic Cat is doing the same thing except it will backfire, I'm lost i have tried everything i know to do, what am i missing here. Thanks for your help
    • By Maurais
      I’m looking for new replacement shocks (front & rear.) on my 1997 Kawasaki Bayou 300 2x4. New OEM shocks are upwards of $400. I haven’t pulled the rims off to check the eyelet to eyelet length but I’m hoping an expert on this site does know( I called Kawasaki direct yesterday and they were of know help.) Any technical help would be appreciated. TY fellow members. Vic
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...