Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

New2Quads

1999 Suzuki King Quad 300 - Rear U~Joint Removal

Recommended Posts

Hello everyone!

I just picked up my first quad a couple of weeks ago- a '99 King Quad with a blown motor.

I mean blown to bits, probably about half the piston was gone. It looks like the exhaust valve broke and rattled around in the engine for awhile.

So I bought an engine out of an '01 and dropped it in, went incredibly smooth.

The new engine did not come with drive shafts so I started pulling mine off my old engine.

The front one came easy enough but the u-joints in the back appear to be peened on instead of clipped.

Do I need to grind the peening out and then press the u-joint out or ?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By zont
      Hi, I have just purchased a 2002 Yamaha Kodiak 400 I think, the vin has worn off and I have located an engine number I think it is J312E-004674, could anyone tell me where the engine number might be please
    • By Gary Skriba
      just got a 99 Kawasaki bayou replace the coil because the spark was very weak still have the same issue before it would start after a while that it would start everyday as long as you started it every day but if you let it set you play hell starting it looking for information on what could possibly be wrong maybe the CDI box not sure any help would greatly be appreciated thank you
    • By crochet homemade
      I have bought a 1996 suzuki king quad 300 and I have noticed that it smokes but I have put oil in it and plenty of gas had to fix shifter bc the nuts and bolts came out somewhere. I have had to replace the wire for the starter but now when I try to start it it wont idle at all and when it does run it smokes really bad like a whitish blue I guess, and it likes to stall a lot. So anybody can help me out please and thank you

      10000000_310855426253462_714534016610467840_n.mp4
    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • By Andrzej Polak
      hi
      Where installing a winch to KINGQUAD ltf300?? someone have any pic?
  • Similar Tagged Content

    • By arvellaspoon
      When I push down on the rear brake pedal, it makes the left hand brake very sloppy. Is there a way to adjust that? I have a 2007 Suzuki Vinson
    • By chuckcnm
      Hi, just picked up a MOTO 4 YFM255 and want to replace the rear brake pads. How do I get to the back. Guessing I need to remove the brake disk, question any easy way to do this?
      Thanks
    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By dctaz37
      My ATV started making a rubbing and clunking noise. I took the skid plates off and found that the front u-joint on the shaft that connects the front axle to the transfer case is toast. My manual does not reference this repair. Looking for instructions.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...