Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

I need to pay attention to detail I posted I got my radiator put in my quad & now it is running rich & will not idle. I guess it's been too long since I rode it my daughter rode it last. The Brain Fart I was running it with the choke on. you all who read this can laugh now. I'm sure I left it on & my daughter just rode and didn't know about the choke.:aargh: Any way it's running good I went out and rode on the trails and spent alot of time trimming back brush and pulled a tree out of the way that was across the trail Thank God for 4wd & low gear.

Edited by hangingon

Share this post


Link to post
Share on other sites


Brain Fart is long gone, I believe the politically correct term is now Cranial Flatulence. ROFL

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm going to have to check with my doctor on that brain fart or cranial flatulence. It might just be I reached the 50 mark in june. LOL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ox I loved how easy it was to fix. I'm glad I didn't start tearing it apart before I caught on that the choke was on. My friends mothers lawnmower would not start he used a battery charger to jump start it , pulled the starter off to check it & I don't know what all he did before his mom rememberd she left the blades engaged so the safty was keeping it from starting but he tore into before looking at it over for the simple things.

Share this post


Link to post
Share on other sites


I'm going to have to check with my doctor on that brain fart or cranial flatulence. It might just be I reached the 50 mark in june. LOL

I have those all the time !:laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By crochet homemade
      I have bought a 1996 suzuki king quad 300 and I have noticed that it smokes but I have put oil in it and plenty of gas had to fix shifter bc the nuts and bolts came out somewhere. I have had to replace the wire for the starter but now when I try to start it it wont idle at all and when it does run it smokes really bad like a whitish blue I guess, and it likes to stall a lot. So anybody can help me out please and thank you

      10000000_310855426253462_714534016610467840_n.mp4
    • By Ted Aregi
      I've got a king quad 750cc has anyone converted the fuel pump relay to a stronger fuel pump relay on there king quad?
    • By Andrzej Polak
      hi
      Where installing a winch to KINGQUAD ltf300?? someone have any pic?
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...