Recommended Posts

Does anyone know how to dismantle the axle on a Chinese 110 atv I don't know extract model or the motor say united motors, I think it is a 110. I need to get at the rear gear and shaft out. The teeth are striped and I need to replace them. If you have a service manual or photos it would be great.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.


Not too sure but if you post a few pics I might be able to help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

I put pictures on my profile page having trouble getting on forum page.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Once you take the "pumpkin" apart do you see any retaining clips? I would think that maybe the axel has to come out first and then the drive shaft but It was hard to excatally tell not working on these before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

There was no clips inside or outside. I can't get the pumpkin to move. The ends behind the wheel hubs don't move, I not sure if this stuff is all pressed on. I wondering how hard it would be to change over to chain drive.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.


Its possible its pressed in or a taper fit. See if you can get em pressed. Try about a 10-20 ton press. Also can be a friction fit where one piece is heated then pressed into the second piece which is frozen

Sent from my SGH-T989 using Xparent Blue Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

I was able to get the drive shaft out but, haven't got a press yet or the time to work on it.with my job I have a limited time to get stuff done.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.
  • Similar Content

    • By pickytar
      I have a Chinese Hybird 250 or that's what I was told it was. I found 17 numbers on the frame. Will these numbers tell me exactly what it is that I have? (I know that its a 2006 from a plate on the front)
    • By txlora84
      I have a 110cc atv not sure of a brand its a Chinese model. I put on a new harness with cdi solenoid and all those. I have put a new starter on, and carburetor. I bypassed the start button cause it was just making the solenoid click. with the new button switch the atv will crank but not start. I tried to jump the solenoid and it did nothing. I am stumped. also I noticed gas leaking from the carburetor and when I took the filter off there was gas in it. I cleaned the carburetor and nothing was stuck or clogged. can someone help me out.
    • By bodatiouskid
      Just bought a 2003 Kodiak 450.At take off,the belt doesnt grab for a few seconds.Is there any wat to tighten belt?& how tight should it be?
    • By oldcomet
      Morning Folks
      Ok so I have taken the front hubs apart everything is good and working fluids changed and full In 2 wheel drive the bike works great However in 4 wheel drive high I get a grinding clunking noise right near the foot pegs The universals are all brand new in the complete bike The problem just started after my last ride Sometimes I have to change the rpm to get the bike to go into gear in forward and reverse The bike doesn't make the grinding noise when I have the bike in 4 wheel driver low gear only in high gear Could the shifter need adjusting any help would be great Thanks for your time
      Oldcomet
    • By Onefixer
      I have a 2011 linhai Bighorn atv 200 it looses power at half throttle and beyond and of course the rpm's drop,I've replaced the cdi, coil,stator,regulator and the Carb,still have a problem