Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

I just picked up a cheap big bear Im trying to fix up needs alot of work so going thru it piece by piece.

1. The air box is completely stripped no breather hose, no hose to carb, and no filter or pieces inisde. Can anyone tell me if the typical K&N air filter comes with everything I need... I know it was a oiled element stock that slid onto a sleeve which I dont have so Im trying to find the quickest easiet way to get it back together.

2. I bought a new ignition and plugged it in and it started hissing and getting hot at the plug connection, I ripped it out quick and checked with my meter and it still seems to be ok. So can anyone tell me if there brown wire the wire thats hot with ignition on has continuity to ground.... I traced mine all the way back to getting ground thru the neutral and reverse switches thru the relays and all.

The only other thing I can figure is it seems when i pulled the ignition plug off the 2 prongs looked like they are pushed in too far as if they wouldt insert/engage into the female plugs on the opposite plug and maybe its jumping/arcing and shorting out.

I do have a service manual, wiring diagrams, and found OEM parts diagrams I just cant make sense of these couple things with out a little direction.

Any ideas???

Edited by slats_bigbear
spelling

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Tagged Content

    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By crazynordlander
      Hi All,
      Has anyone found engine oil in their air filter box. The must be little or no baffle between crankcase ventilation and that hose that attaches to the air filter box.
      I went to pick up my ATV today 60 miles away that they could not fix the jerky low speeds on and before I loaded it decided to check on this. Sure enough there was a good coating of oil with some pooling in the bottom of the air filter box. The air filter has oil on it too but is it a dry element or oiled element type. My guess from the color of it dry.
      I heard on a comment on my YT videos that there is a kit for this issue? Is this a CFMOTO fix?
      Thanks
      Kevin
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
  • Similar Topics

    • By AKMichael
      Hello All,
      I have a 1999 Yamaha Big Bear 350 4x4 trying to get fixed up so my grandson can go out in the woods with me.
      We have owned it over 10 years.  It got harder to start, until it finally would not.  Replaced the carb.  Right afterwards, it started and ran nicely, but after turning it off, would not restart.  Tonight I used starting fluid and ran, then died.  Adjusted the idle up a little, used more starting fluid and ran great.  It idled about 15 minutes.  Turned it off, and restarted.  Ran it around the yard about 5 minutes.  Turned it off, and would not restart.
      Any ideas or suggestions would be greatly appreciated!
      Thank you. 
    • By mike91
      I’m just wondering what year bike i got? it seems the vin has been rubbed off i got it from a auction here in Australia engine starts but seems has a dirty carb wont idle well
      and also has a problem I put it in gear and makes a grinding noise but does not move it the neutral light goes out but then when I change gear it grinds more in the higher gears as well I’m guessing the differential is stuffed so wanting to buy new part for it will start the pull down next week

      this is the first bike I have worked on used to dealing with cars




    • By hutchir3
      Hello Folks....new to the forum.  I have two Warriors (87 and 92), and an 89 Big Bear.  Looking for some help with engine issues on the warrior, and my 89 Big bear backfired and died. Got spark, got gas, seems to have compression, (but haven't tested it yet...next). She rolls over good, maybe too good...seems soft. Have spark and enough compression to blow gas mist out the plug hole when cranking. Suggestions, Been running great since we got it.

    • By Randel1
      I'm having a problem getting a CDI unit that works. The parts list calls for a  4XE-85540-00-00 CDI unit. The one currently on the ATV works but there seems to be a problem with the spark advance curve. It will idle fine an rev. to about 1.5K then  starts bogging down sputtering, popping and basically running poorly. If you can get it above 2200 RPM it runs better. I have ordered and returned about 5 replacement modules that will not work at all. The unit currently on the bike has no part numbers or identification other than a Mitisibuchi logo. I am wondering if anyone else has experienced similar problems with replacement CDI's and if so what is the fix? So far I have not found a replacement CDI that will supply an pulse to the Ignition coil.
    • By jolio
      Just got a '98 Yamaha big bear 4x4 in working condition (so far). Looking forward for some good information on this site about how to keep it alive.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...