Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

ron755

1994 Yahama Timberwolf Electrical Problem

Recommended Posts

I have a 94 Yamaha Timberwolf 250 4x4. I have no fire to the ignition switch, no nutral light, head lights, or tail light I can jump across the selinoid and start it. I put on a new solinoid. The neutral light comes on,while running, but dims when you give it throttle.

Would this be a relay, not letting fire go to the key switch? If so, could someone post diagram from a manual, on how to test the relays?

Thanks for any help

Ron

Edited by ron755
forgot to add somthing

Share this post


Link to post
Share on other sites


Mudflap

how many fuses are in a Timberwolf?

I only see 1 in my Timberwolf 2x4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Colby Calk
      I recently got a 98 warrior 350 that 'needed the carb adjusted' but the reality is it has no spark. I have a new spark plug, plug wire, ignition coil, battery, and cdi box. I checked continuity and took apart and inspected the starter/kill/light switch on the handle bar, and it all looks brand new and checked out. The key switch seems to be working properly, as when off, nothing works, but when switched on, lights and electric starter button work. It turns over fine, and as I just stated, all the lights work. I took all the plastics off and traced all the wires, and only one had a small cut in it, but it was only through the rubber sheathing, not the wire itself (the blue one coming from the stator). I cleaned some grounds, made sure both relays work, and still nothing. I pulled the stator cover and looked at the stator itself, and it looks great. No broken wires or connectors or anything. Still, no spark. I'm at a loss. Where do I go next? Any help is appreciated.
    • By lanow
      Hi Everyone,
      I am new to this forum and hope that someone out there can help me, I have an early Suzuki King Quad 300 (280cc) which starts intstantly every time but at about half revs or there abouts it starts spluttering and will not rev any higher, this fault is present whether choke is applied or not, some one suggested that silencer maybe be clogged so removed baffle but no improvement have removed carb and stripped 3 times but still no joy.
      Any ideas would be most welcome.
      Cheers Rob
    • By Chase Cook
      I have a Yamaha 350 in at once to try to fire up but won't. It's getting gas fire air and it has a lot of compression but still struggles to start check the timing it's top dead center valves are good valves are adjusted everything's working but won't fire I put my hand over the carb suck in gas and it tries to but it makes a lot of black smoke. Also when I put my hand over do you carb and tried to start it there's black black nasty stuff in the gas. So I don't know if it's trying to burn too much or what it is the gas tank clean and it anything to do with the gas it's with it firing. Took the spark plug out and it's pure black. What is dried up black not nasty corroded wet looking. Need help to solve the issue
    • By mrfartsalot
      i have a 1986 yamaha moto 4 200 and was wondering if i could put a 350 or 300 jug and piston on it to bump up the cc?
    • By ATVNetwork
      Introducing the 2020 Yamaha XT-R editions of ATV and Side-by-Side vehicles featuring exclusive XT-R features like a factory-installed Warn Winch, advanced suspension, special-edition paint and color-matched wheels with extreme terrain tires, all Assembled in the USA for unmatched Proven Off-Road capability, comfort, and confidence. 
      YXZ1000R SS XT-R: https://yamaha.us/yYXZXTR 
      Wolverine X2 XT-R: https://yamaha.us/yX2RSXTR
      Wolverine X4 XT-R: https://yamaha.us/yX4XTR
      Grizzly EPS XT-R: https://yamaha.us/yGrizXTR
       
       

      View full post
  • Similar Tagged Content

    • By Reece K.
      I just recently bought a 1994 Yamaha Timberwolf 4x4 from a buddy who had the wheeler sitting in his garage for 7 years. I got it home and fired it up pushed it out of the garage and tried to shift it and it wouldn't shift. First it would click like it was shifting, but the wheeler wouldn't move and when I hit the gas it revved up like I was in nuetral. After trying some more it became stuck in 1st gear and wouldnt shift at all. But it later broke loose agian and acts like it is in neutral again. I took the motor off the machine to make it easier to work on.After asking friends they were convinced it was a clutch problem but after opening up the casing for the clutch I don't see anything out of the ordinary and am concerned that it may be a transmission problem. Any help would be greatly appreciated thank you.
    • By kingjosk12
      A week ago I could not even get close to starting it. But now I adjusted the valves (exhaust valve was not closed). i got it running but would not run without choke. i adjusted the float because it was to low tried starting it up again and it would not even start. So i went back and looked at the valves and the valve was now open again so i adjusted it and it started right up and ran perfect without choke. So i put it all back together thinking it was ready to go. Started it up and let it run for a little bit. i turned it off and tried starting it again there was NOTHING. took it apart and there was 0 compression and the exhaust valve was open again. I am completely lost need help PLEASE!!!:aargh:
    • By patricknperkins
      Ok, so got this thing, assembled, and even added acid/assembled the battery with a solid trickle charge and the battery is fine.
      As far as I can tell, I have checked all the fuses I can find, but I have ZERO power to anything. Even the console will not light up when turned to ON.
      Is there some sort of hidden parental/child disconnect or safety switch that I'm not aware of? ANY help would be appreciated.
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
    • By insanemustang
      Looking forward to posting some questions on here, doing some reading on here, and enjoying the company of others.
      So I bought a 1994 Yamaha Big Bear 350 4x4 from a buddy of mine for $1,000. He has had the ATV for about 2 year. No rear problems when talking about the motor. It has failed to start some, and unfortunately it does not have a pull string. Not sure if that is something I can add on later or not. But we traced the issues to the starter and replaced it. Now it starts easily and has a new battery and starter that he bought .
      Issues I am going to be working on, and asking questions about:

      Hours display is broken and doesn't show anything at all
      Would like to possibly add a speedometer at some point
      Rear brake doesn't work until the pedal is all the way down to the floor, and then it engages, doesn't really brake. I'm thinking this is a simple adjustment
      ATV pops and clicks when turning. Was thinking CV axles, but not sure and want to be 100% sure before I order replacement parts
      Need to learn the braking system better. It has two hand brakes and then the pedal brake. What's the difference and how do they all work together. Assume one is a hybrid brake that engages both front and rear at the same time, but not sure
      Need to clean/paint the hubs
      The shifting is tough and some times requires more pressure than I'm comfortable with. Not sure if it's lubrication, or an issue with the linkage. Need to learn that too.
      Having a hard time finding a manual online, need to buy one probably

      I have around $500 to invest into the ATV. I am hoping this will take it back to really nice riding condition.
      Any thoughts on the above issues/concerns? I plan on using the search functions as well.
      Looking forward to hearing from you all.
      - Brandon
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...