Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

google7

2006 Kawasaki Brute 750 - Spark Issue

Recommended Posts

ok so I got this 06 Brute force 750 in the shop came in no start put a new battery in turn key on and 30A fuse pops replace it try again another 30A fuse gone check wiring harness found 4 prong plug brown and black/yellow wires rubbed through and shorting out fixed that issue replace fuse and try again..... 30A fuse pops again play around for a while and found the CDI has shorted out on the 4 prong plug in cdi side . there was a dynatek cdi box in gave customer choice stock cdi for 300 ish or dynatek for 150 ish brought in new dynatek plug in and starts nice iddles for 5 to 10 seconds and dies ... crank it for a bit nothing ... turn key off then turn on and start .. starts up idles for same amount of time then stalls check out and no spark

why would it start and stall after 5 seconds and have no spark

I'm confused

please help

Share this post


Link to post
Share on other sites


05 and 06 have problem with wiring harness. you can replace the harness( what i have done) or you can fix the wires Buss connector. make sure you have fact ignition switch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sound like you are having more fun than me, I'm currently having no spark and my ride will not start. I've narrowed it down to the crankshaft sensor. This is not your problem because yours will run for a few seconds. Good luck and keep us posted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok so I got this 06 Brute force 750 in the shop came in no start put a new battery in turn key on and 30A fuse pops replace it try again another 30A fuse gone check wiring harness found 4 prong plug brown and black/yellow wires rubbed through and shorting out fixed that issue replace fuse and try again..... 30A fuse pops again play around for a while and found the CDI has shorted out on the 4 prong plug in cdi side . there was a dynatek cdi box in gave customer choice stock cdi for 300 ish or dynatek for 150 ish brought in new dynatek plug in and starts nice iddles for 5 to 10 seconds and dies ... crank it for a bit nothing ... turn key off then turn on and start .. starts up idles for same amount of time then stalls check out and no spark

why would it start and stall after 5 seconds and have no spark

I'm confused

please help

Ignition switch itself could be faulty, ign switch is a good place for power and ground to meet (blown fuse) wich is killing the power to the cdi, or the cdi is detecting <> 5volts dc and shutting down. Ck your roll over sensor as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Freezeman
      Well I came on here hoping to read a manual about the quad but found that I have to make some posts before that can happen, so here is one. 
      I work on peoples stuff. Had this well used unit come to me with a no start issue. I found it had fuel  and spark was good but it only had 30 pounds of compression. I put each cylinder to TDC and feed the plug hole with a small amount of air pressure and could hear the escaping air coming out the carb openings. I then checked the valves lash at TDC and found that booth cylinders had 0 lash for the intake valves. I reset the lash to .003 for all the intake valves and reapplied a small amount of air pressure and the leaking of air was gone. I then spent a few hours screwing all the parts I had to take off, back together and then drove it out of the shop.
      The lash was only 1/4- 1/2 a turn too tight that caused the valve to stay open just enough to make it not start. IMO the heads could use an overhaul some time soon as the valves and seats have become a bit warn.
      These ATV's just have too much crap stuffed into a small space, I wounder how many fasteners are used to hold 1 ATV together?
      Later, 
    • By Ajmboy
      With this cold snap, I noticed yesterday that the battery on my grizzly was a little weak. even clicked a few times before I got it to start. I'm thinking of picking up a batter tender/ trickle charger so was wondering what people use to keep their ATV battery charged up. I was looking at these on amazon. They both have good reviews.

       
      or this one

       
      Kind of like this one because if the accessory plug

    • By colt
      Here is what I have collected over the years and maybe it will help someone else.
      There are so many and several are too large to upload as attachments, so see any thing you need just shoot me a PM and your email and I will get them on the way to you as fast as I can.
      Thanks
      50cc to150cc Service Manual For Tank Motorsports.pdf
      linhai-atv-service-manuals-linhai-300-parts-manual.pdf
      1986 CH250 ELITE SERVICE MANUAL.pdf
      Charging and ignition systems for atvs.pdf
      Chinese ATV Frame Diagram.jpg
      Chinese ATV Repair Shop Manual - Clutch Diagram - Exploded Views.jpg
      Chinese ATV Repair Shop Manual - Cylinder Head Diagrams.jpg
      Chinese ATV Repair Shop Manual - Torque Specifications.jpg
      Chinese ATV Repair Shop Manual - Valve Clearances.jpg
      Dinli-501-PARTS-DINONP.pdf
      Dinli-601-Parts2003BEAST-DIAMONDBACKNP.pdf
      Dinli-DL-5015erviceManual.pdf
      Dinli-DL-502PartsManual.pdf
      Dinli-DL-5025erviceManual.pdf
      Dinli-DL-503PartsManual.pdf
      Dinli-DL-601,DL-603ServiceManual.pdf
      Dinli-DL-603PartsManual.pdf
      Dinli-DL-604PartsManual.pdf
      Dinli-DL-701PartsManual.pdf
      Dinli-ServiceManual-150ccATV.pdf
      DTE150-2-150cc.pdf
      Eagle ATV Fender Body Parts Exploded Diagram.jpg
      Eagle ATV Rear Axle - Exploded Diagram.jpg
      GY6_150cc_ENGINE_PARTS_157QMJ_.jpg
      GY6_Top_End_Rebuild.pdf
      Leopard-parts.pdf
      Linhai_260servicemanual.pdf
      Odes-400-Repair.pdf
      Piston Ring Installation 4 Stroke Engines.jpg
      Roketa-ATV-10(ATV-DO43)-Repair.pdf
      Roketa-ATV-11(ATV-D037)-Repair.pdf
      SLA-120-PARTS.pdf
      SLGK-110-PARTS.pdf
      SLGK-150R-PARTSMANUAL.pdf
      SLGK-400R-PARTS.pdf
      SLU-500-600-700-PARTS.pdf
      slu700db-700UTV-Service-Manual.pdf
      tao-tao-atv-parts-cylinder-rebuild-kit-for 90cc-100cc-110cc-engines-p-13331.pdf
      Trouble Shooter Guide for BATTERY DRAINED Chinese Engines.txt
      Trouble Shooter Guide for NO-COMPRESSION.txt
      Trouble Shooting No Crank.txt
      Troubleshooting.pdf
      YX125CC BREAKDOWN.pdf
      _________________________________________________________________________________





      50 to 150cc GY6 Shop Manual.pdf
      Arrow 150 Engine Service Manual.pdf
      Eton Shop Manual YXT-150.pdf
      GY6 Shop Manual.pdf
      Yerf Dog Spiderbox GX150 Service Manual.pdf
    • By JacobSlabach
      Theres a horse farm I work/worked at and they have a Rubicon (500cc)  think its a 04.  Its been having starting issues.  First time it wouldnt start, the owner said it had a new battery in it (this is about a year ago I guess..).  I replaced the solenoid and then the starter.  the battery was dead so I jumped it and then it started fine after the battery charged.  about a month later, same problem.  I swapped the solenoid back out with the old one(still had it)- nothing.  the owner had another battery she said was good, swapped that out and it fired up.  Now, today, same problem again... owner says the starter was sluggish and then the battery went dead.  Went out and jumped it again and it ran fine (its a carburated atv so its not fond of under freezing temperatures...).  the stater is working cause when I got there, the battery had 7-9v on it (multimeter said it was rising and falling (with the key on)).  I jumped it off  our van and rode it around for say 5-10mins.  when I shut it off again, battery is reading 14v with key off and 13v with it on.  thats as far as I've gotten..  I asked the owner to let me know if anything else happened later on..  What I'm wondering is if its just the battery, or maybe is the regulator rectifier not working letting the battery be overcharged cause it to die?  And then again, the bike could have sat with the key and headlight on overnight for all I know..
    • By marlon smith
      i HAVE A 2008 BAja 250 ur quad, have running problems and electrical rewiring project. I have found this model is made by loncin which has went out business. Have found some parts such as switches that have to be rewired and I think I have a bad stator. Will run till warm and then stops firing. The cdi is new and would not fire at all till I replaced it. Now I have this problem. Can anyone connect me with a good wiring diagram and a good diagnostic  procedure for this 7 wire 3 plug  cdi?
  • Similar Tagged Content

    • By crazynordlander
      Hi All,
      I live in Minnesota and bought a 2016 CFORCE 500 HO. I am in hope to see if there is anyone in the US that is experiencing this sudden drop off in RPM below 4000 RPM. I have uploaded some videos of my issue on YouTube. I will list three of the four I posted. The fourth can be found on my channel but it is a comparison between my Polaris 570 and my CFORCE 500.
      I quit on my first dealer because we just did not mix well together. I brought it to another CFMOTO dealer that just became a CFMOTO dealer in January 2016. They are in a large ranch and agriculture area in a neighboring state that is pretty close to where I live. They have close to every brand available. They are a much larger dealer than the first one I bought the unit from.
      I brought the unit three weeks ago to them and they have worked on it a good solid week and have given up on it. I have read reports from owners in Canada that the dealers there were aware of the issue and have had success in fixing the herky jerky drivability issue.
      I am picking it up tomorrow and bringing it back home. It has been to the trails of the Black Hills this year and was new in late April. 300 miles on it. It has never changed. Very hard to ride on the trails or when I herd livestock.
      Here are the links to my videos.



      I can't accept that this is normal operation. Does anyone from CFMOTO China scan these posts?
      I need help that CFMOTO USA has not provided.
      Thanks
      Kevin
    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By pickytar
      I have a Chinese Hybird 250 or that's what I was told it was. I found 17 numbers on the frame. Will these numbers tell me exactly what it is that I have? (I know that its a 2006 from a plate on the front)
    • By oleskool
      have an 05 750, and she bangs out when you give it gas.
      Idles fine. Also the belt light is flashing, even after a new belt was put on.
      Any ideas?
    • By kiwisteve
      Hi Folks
      MY Ltf 400 has power and electric start turns motor over, but wont start...
      seems no spark
      im told stalled in paddock and wont start again
      any suggestions please
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...