Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    Join QUADCRAZY ATV Forum today for FREE! We keep these forums clean and user friendly. All first posters will have to wait to have their content reviewed and approved. Once your first post is approved, you will no longer need to got through an approval process. To gain immediate approval and a NO ADS experience, consider subsribing to our Premium Membership.

Kodiak 400 cold weather problem


BCNemo
 Share

Recommended Posts

I have a 2001 Yamaha Kodiak 400 (YFM400FWAN©) On a recent hunting trip a problem popped up and I hope someone else has experienced this, so that I can learn from them instead of going on my own hunt for an answer.

The Problem:

On cold days (sub 25 degree) I choke the Kodiak and it starts instantly. It revs up and runs on "high idle" without any problem. However when I return the choke lever to its "normal" position the ATV continues to run and a very high idle. I cant put it into gear until the idle comes down, which it doesn't. In order to use the bike I have to shut it off and when I restart it I must place it into gear before the engine gets a chance to rev up. It then returns to a normal idle and the machine behaves normally. This only happens on real cold days but it is a problem I want to fix. Can anyone offer some help?

Link to comment
Share on other sites

Dream Car Giveaway

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...