Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Barrysquad

1990 350 Big Bear NO SPARK

Recommended Posts

Somehow I lost all of my spark on my 350Big Bear, its a 1990. It ran well for maybe 3 days! Thought it was the carb. Cleaned it 4 times. It was losing power at midrange. Got worse and worse. Finally nothing!

Are these good coils? I was thinking I could swap?

2002 Honda-200cc: primary 0.4(ohm-200) secondary 9.0(ohm20k)

1990 Yamaha-350cc: primary 0.8 secondary 11.0

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By YamahaBB350
      I have a Yamaha Big Bear 350 and the reverse doesn’t work, it shifts from low to high easily but it won’t go back to reverse. I’m new to this stuff, so I’ll take any help. Any ideas? 
    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By technofarmer
      Hi there i was needing to ask a question. I may soon be getting a UTV of one sort or another and not sure what is good or better to avoid?  So far i hear great things about the Arctic Cat Prowler and Havoc, and many speak well of the Kawasaki Mule all but the 610?  
       
       So what are your thoughts and especially experiences?  What have you had and used in farm life and trail riding that has held up well or hasn't?        
    • By Hondasher
      I picked up a 1997 Yamaha Big Bear 350 2X4 a week or so back in non running condition, apparently they said it needed a new carburetor or a battery, I cleaned the carburetor thoroughly and got it running on idle and without choke now and it shifts into all the gears even into reverse. Aside from making me bounce a little when trying to start out with a bit of throttle the shock suffice to say needs work. Anyways I made a video of it running and would like your opinions on it, as to how it sounds while running. It seems like it has a little whine I'm not sure why that is maybe someone can tell me what it is. Anyways here is the video.
       
  • Similar Tagged Content

    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By mallen14
      Looking for anybody who can point me towards a free service manual for 1998 Big Bear 350. I found the sticky thread but all the links, from 2012, no longer work. If anybody has one please let me know. Thanks
    • By dctaz37
      My ATV started making a rubbing and clunking noise. I took the skid plates off and found that the front u-joint on the shaft that connects the front axle to the transfer case is toast. My manual does not reference this repair. Looking for instructions.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...