Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Darren Phelps

2017 Arctic Cat 500 Battery Issue P0562

Recommended Posts

Hi Everyone, 

First time poster.

I have a 2017 Arctic cat that Flashes a P0562 error code. I charged the battery thinking it was caused by running the Winch too much while plowing and being stored outside. 

However after the battery was charged it seem to run fine for about 45 minutes and started flashing it again. 

I tested the voltage on the battery while running and a good ATV read 18ish Volts while the bad one is reading 15V

It slowly keeps dropping while running. Once it starts flashing P0562 it will no longer start on its own. It will only keep clicking when you press the start button. 

I'm thinking this is a stator problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Welcome to QUADCRAZY! That is a low voltage code. Can you test the voltage coming from the stator? It could be that or there should be a voltage regulator that could be bad. It could be that the battery isn't holding a charge as well. I added the code to your topic title as part of your issue. 😁

image.thumb.png.00b6e833437c944f418834372596e6f4.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Darren Phelps said:

I forgot to mention I've swapped batteries and the problem continues. Any idea how to check the voltage from the stator? 

I've never had to do it actually but I would imagine you need to find the plug or the wires going to it. There are a few videos on youtube. Start with looking to see what it may look like from a parts diagram and follow the wire up:

image.png.e1e93bf3d694ced354e5a59fe34d074e.png

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

An 18 volt reading is too high, normal is around 15 volts. Most likely cause is the regulator is bad.

Charging the battery at that voltage will damage it

Mike

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By chadh
      I have had this ATV since new, and no work done on the system before. It has an intermittent issue with starting for years but getting worse. Cranks but no start or have to cycle power. No Codes. There are times it starts right up and then times it will not start at all.
      What I have done, new plug, new battery, new coil. Also, the manual I have has spec info for the H1 & H2, but when I check ohms & AC voltage & wire color, it is more in line with the H2 than H1.  
      Ok here is what I have done.
      1. new plug then new battery.
      2. checked and replaced the coil- primary was 5ohms and secondary was 20.4K ohms. Since my book said for the H1 the Primary should be less than 1ohm I replaced (new one had the same 5ohms, confused! H2 says 4.8ohms). Book says secondary should be 12k-20k ohms and it was 20K ohms. New coil did not correct the issue.
      3. Stator, AC output while running was good, about 75 volts AC no load between the three yellow wires (but mine are gray wires like the H2). Ohms were also less than 1 ohm.
      4. Crankshaft position Sensor. Again, H1 should have Blue & White but I have Blue & Green like the H2. I have 180 ohms across the Blue & Green wires, so this is good. But when cranking I have 2 volts AC. For the H1 book says 5 volts AC. But H2 says 2 volts AC.
      So, is my position sensor putting out low voltage or do I have the stator assy for an H2 in my H1 ATV from new?  Stator & position sensor are one assy. Has this ever been an issue that was noted? New Stator is $$$ so I don’t want to just shotgun a part. 
      Any help would be great!
      Thanks
      Chad
       



    • By Outkast7222
      Well been lurking for a couple years, figured its time to say hey! Been riding in MN since the early 80's been on just about anything and everything with a motor. If you are from the area hit me up! Currently riding a 2018 Sportsman XP 1000, but thinking of going to a General or possibly a Maverick Trail.
    • By raymonday1115
      Hey I'm looking at purchasing a 2006 Arctic Cat 650 H1 SE but don't know much about Arctic cats, how reliable are they and will it make a good Mudder/work horse?
       
      Here is a link to the one I'm looking at
      https://www.kijiji.ca/v-atv/edmonton/2006-arctic-cat-650-h1-se/1507897599?utm_source=com.atomczak.notepat&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android
       
      Sent from my LM-Q910 using Tapatalk
       
       
    • By JacobSlabach
      picked up this pos bike for $80 not running.  took it home, cleaned the carb and bypassed the fuse-  ran great (other than the rev limiter- those things are so stupid)  Then one day out of the blue it starts flooding on cold startup and wont idle cold, but idles to fast warm.  (too fast being about half throttle speed heh).  I tried a new carb ($10) and new sp.  new carb wouldnt make it run except on choke and then it was gushing white smoke.  I had better things to do with my time so I parked it in a shed and used it for a work bench for a while...  this last weekend, I wanted to take it along with the sportman to a mens retreat to let the younger boys have some fun on it--  took about 30mins to pull all the crap I had accumulated on it and then rolled it down to my workshop, put the old carb back on after adjusting the needle clip up two notches (leaner) and threw it back on the bike.  Will turn over, but no fire.  I didnt have time to check sp that day but just wanted some incite on what could be wrong with this quad (if it even qualifies as being called that)
    • By colin james
      View File 2017-2019 sportsman 450/570 with eps factory service manual
      This  is the factory service manual for the 2017-2019 factory service manual for the sportsman 450/570 with electronic power steering 
       
      Submitter colin james Submitted 09/06/2018 Category Polaris ATV  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...