Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

BionicRival

1997 Polaris Sportsman started bogging all of a sudden

Recommended Posts

I have a 1997 Polaris Sportsman 500 4x4 that recently started bogging. Was riding down a road and all of a sudden started bogging. I tore the carburetor off, cleaned the jets , checked if there was spark. I'm pretty much out of ideas. After cleaning the carburetor, put it back on an now it wont start. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Is there gas flowing into the carb? It doesn't have to be gas related either, you could have an ignition/coil/plug issue. Test the plug for spark.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check if it is a fuel issue by pouring a capful of gas down the sparkplug and see if it will start.  If it does, it is a fuel supply issue. Check carb again (99% of the time in these situations the pilot jet is plugged).  Then fuel filter?  Fill gas tank. lol

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just got a 94 Polaris sportsman 400 4x4 that has been sitting for awhile I cleaned the carb got it to start and run but I feel like its over heating I know nothing about the cooling systems on these also I notice the voltage regulator gets extremely hot while its idling none of the electronics work on it no lights of anykind head lights nor dash lights I jumped it to get it started also when I got it started it wouldn't go into reverse other then that it looks like a really nice bike no damage what so ever so I imagine with a little work this will make me a nice bike any suggestions would be greatly appreciated thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

  • Similar Tagged Content

    • By Joseph Miller
      Hi guys im new here and ive been doing alot of research on my polaris predator i was wondering if anyone on here has wired a different cdi up on there quad? Not a direct replacement that would simply just plug in. I know my white an w/red wires go to my pulsar my green an blue go to my reverse coil but im unsure which is + and which is ground also brown/w is a ground correct? What about purple? Black goes to my kill switch and red is my 12v supply........then ive got yelloww/red , yellow / yellow that goes to my rectifier..........any input on this subject is greatly appreciated thank you all
    • By Aaron Drost
      Hello bought my 2000 polaris sportsman 500 last week bike seems to work pretty good untill yesterday, when in reverse the bike seems to start bogging out? How come? 
    • By dany desbiens
      Hello i have a Polaris 2003 sportsman 600 Polaris Sportsman OEM Gauge Speedo Speedometer Display Dash Cluster 3280425 the speedo is not working no 4*4 i can find nothing can i put a speedo 2004Speedometer Gauge Speedo
      3280431 04-08 Sportsman if it will work
    • By turner_clint77
      Just have a couple questions 
      first does anyone else have an issue with the right hand tie rods coming loose 
      second does anyone else’s power steering making a weird sound at times 
    • By David Miller
      Does anyone know how to access the check engine codes on a 2018 450 sportsman. Just changed battery and spark plug . It runs fine but the light is on and I need this to plow snow and need it reliable. Any ideas . Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...