Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Corbean

No electric on 2007 arctic cat 400 atv

Recommended Posts

I have a 2007 atv 400 after a new battery and solenoid starter all checked out along w fuses .. the atv shows no electric no power... any suggestions? Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites


Sounds like you have a connection issue somewhere or an ignition switch problem.

Topic moved to Arctic Cat ATV forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I owned that exact ATV and that model was known for wiring harness problems.  You will need a multimeter and the schematic. It is located here.

http://www.mymowerparts.com/pdf/Arctic-Cat-ATV-Repair-and-Service-Manuals/arctic_cat_2000_thru_2009_atv_and_snowmobileSnow_Wiring_Diagrams__NOTE_LARGE_FILE_459mb.pdf

The diagram shows the color codes for each wire. First I would check if you have voltage to the ignition key.  Then turn the key and see of the other wires get voltage, it could be as simple as a bad ignition switch, but I am betting the wire is broken between the ignition fuse and the key switch.

I do have pictures of when I had to repair the harness on that machine I can dig up if you think it would help. I can show the exact spot on the frame where the harness shorted out, and how to prevent it from happening once it is repaired.

Mike

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a 2007 atv 400 after a new battery and solenoid starter all checked out along w fuses .. the atv shows no electric no power... any suggestions? Thanks in advance
Did you check the points

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites


I had same problem ended up being my keys witch-took mine apart and had corrosion

cleaned it and works like new

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Sturgeon
      Hello everyone, did a search and not successful. Purchased new 2017 Sportsman 570 sp and my power steering is not working. Seems to have a mind of it's own. Works then it doesn't. Dealer says there's not a fix. Thought it was just me and it being a brand new machine with 4 hours on it. Dealership said it's this model only ? Not sure what a person in this spot is suppose to do and wondering are your thoughts mite be. Thanks 
    • By Locke DoBay
      Hello I'm new here and not sure on where this should be posted but here goes. I have a 2007 Kawasaki 360 4x4, it started to make a small knocking sound and few weeks ago. I checked all the normal things and didn't find anything. I just used it around the house as my yard machine, no real heavy loads or stress on it. And it ran fine with no problems. Well one day I went to roll my yard with my roller that i filled with sand. It put the 4wheeler under a load for the first time, well it ran fine for about 20 mins then i stopped to do something and it started but there was nothing there. It would not rev up enough to engage the belt drive and the knock got a lot louder. Sounds like the knock is coming from the top end. And ideas in where to start. I have worked on some stuff and mechanically inclined just never tore into an engine before.
    • By 87tecate4
      View File 2007-2009 Suzuki KingQuad LT-A450X Service Manual
      Suzuki KingQuad LT-A450X 2007-2009 Service Manual
      Submitter 87tecate4 Submitted 07/14/2018 Category Suzuki ATV  
    • By Alex Lee
      Im having a problem getting the left side of my engine case apart so i can fix my starter gear issue .can anyone share some guidance i have all bolts that i know or havent managed to remove hi lo shifter 
    • By Kristpj
      I know this tooic has been addressed by many, I’ve looked through many forums and pages. I did not find anything like the problem i have.
      I have a 2007 Kingquad 450. I have a new fully charged battery. When i turn the key, the dash flashes and seems to struggle before getting fully lite. We can hear a small relay near the computer clicking, i think it is the fuel pump relay. When i turn off the engine kill switch and press the starting button relays click and all the power shuts off, i turn the key off, engine kill switch then start over, power is there. Atv will start with pull start, but not elextricly. if i try to use my winch, all power cuts and engine dies. 
       
      Can anyone tell me what it may be? or has anyone fsced an issue like this before?
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...