Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

anryu451

1986 Yamaha Moto4 225 (YFM225) Stuck in Neutral

Recommended Posts

Rescued this thing from sitting in a warehouse the last two decades. Finally got it to fire, but when I put it into neutral to do so its now stuck in neutral, and wont shift no matter how much pushing, rocking, etc. Even with throttle it wont. Range lever on left side will go from H to L, but not to R, and this makes no difference on it being stuck in neutral.

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Is it possable that the reason the bike was left in the barn in the first place was due to a blown tranny? Were you able to get any background on the bike from the last person who owned it when you got the bike ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm pretty sure the range selector on those old Yamaha's won't go in reverse unless it's in 1st gear.

As for not shifting into 1st....first place to check is the shift mechanism that sits behind the clutch.  You'll have to pull the right engine cover and remove the 2 clutches to see it.  See if it's turning the shift drum when you move the shift lever up or down.  A manual is a must if you've never had one apart.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By donerightautomotive84
      Ok so 2000 sportsman new.caltric carb new fuel pump new jug and piston new cdi and coil finally get to start it and itll idep for 5 to 10 seconds and die what am i missing people any help id love ya forever lol
      Sent from my LM-Q720 using Tapatalk
    • By Zad
      1994 Polaris 300 2x4 project won’t start. Seems like we have spark and have tried straight starting fluid in cylinder and still not getting a fire.   Kind of has me stymied 
    • By Halley
      Could anyone take a look at the picture and let me know if I’m needing to replace the actual throttle cable or the throttle handle ? Its for a can am 2018 outlander XMR 1000. It’s in limp home mode and throwing code P1619


    • By richard fischer
      I have a new 2020 cforce 600 touring and read how smooth the shifting was on it. Mine however, sticks in gear quite often and only after moving the bike around does it finally shift. I use the brakes before shifting as it says but that doesn't seem to affect it either way. Anyone have this issue? Is there an adjustment on the linkage perhaps? Any suggestions are appreciated. The machine is new with about 10 miles on it.
    • By Muskyjim
      I recently purchased a 99 big bear 350 2x4 that was sitting for a while got it running and went to take it for a ride after about 10 minutes into the ride it stalled and wouldn't let me shift down into neutral tried rocking it back and forth but will not go into neutral...can anyone point me in the right direction on where to start?
  • Similar Tagged Content

    • By Steve Bethany Poston
      I just got an old YFM200DX Moto 4 and upon checking the oil in the rear differential I took out I assume the fill plug and it fished out old nasty oil. I plan on flushing the oil and replacing but was wanting to make sure if you drain bottom plug and just fill up to the check plug. Only thing I can think of someone filled it up by the breather on top? Plan on unhooking the hose and blowing it out tomorrow. I also do not have a service manual yet. Also right now the diff vent hose just goes up under the tank to nothing. Does it plug into back hole in the air box? Thanks 
    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Diesel Dave
      Hi there, I am a new member and have never used a forum before. I own a 250 moto 4, has smoked since I got it.
      Oil consumption has increased, I removed the crank case breather pipe and have a catch can under frame at front. Smoke has not changed. also after more than 20 hrs use during lock down there is a very small amount of oil come out the breather.
      Compression seems very high, engine turns not too bad if stopped for up to 20 mins but much more than that it is difficult to turn engine past tdc. (poss almost hydrolocked?) if left for a couple of hours or more it then turns over easier. Also if spark plug is removed. I would have expected oil to come out when turning engine with spark plug out. 
      I suspect oil is getting down valve guides? smoke is worst during warm up. The starter motor has not worked since before I owned it and I have modified pull start as the pressure on it was causing problems.  I am about to check valve clearances this morning before I get going.  I do not want to dismantle while lock down is on as I am using it daily.
      Any help would be greatly appreciated, Dave
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...