Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

xpnet

Pulling two quads out of storage

Recommended Posts

Hey I have two atvs a 1987 lt230 and lt80. Do you guys have any suggestions for what I should do before trying to start them. They been sitting for some time.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Empty old gas if any. Fill gas and hope they run and seals are good. You could check oil level. Just have to see if they turn over and fix what's needed from sitting.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

21CB8781-AA72-4F11-BED9-E2E7811DF5E7.jpeg

Old gas is empty .. carburetor might need to be cleaned doesn’t start with out starter fluid directly into the cylinder head.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitely going to need a carb cleaning. 

Bike looks clean! 

Make sure you put an in line gas filter in just to make sure nothing in the tank or gas valve gets into the carburetor. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would check compression, oil, spark plug, and connections.  when bikes sit, they tend to rust/corrode/dry rot and the electrical connections usually suffer.  I had an old bike that didnt have spark and just going through the wiring and putting connection grease on the connection brought back spark.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By Ypner1503
      Hello and good morning I have a 1987 250 quad racer big carb and engine built . Other day I was driving it it popped and it died on me so I towed it home cuz I didn't want to prevent any more damages try to start it when I got home she backfired and kicked back hard. Need some help if anybody can help me out thanks
       
    • By BillyBlast01
      My older brother gave me his old 1987 Suzuki LTF 230. It was running back in the summer however it does need some minor work. I have replaced a back rim and put a tube in that tire due to the bead not sealing. New brake shoes for the back needs to be put on and the front brakes don't work. But for some reason it has lost power from the battery. He has a car battery hooked up to it and it cranked over last week but then it stopped and the neutral light was out the headlight stopped working etc. Being disabled and on a fixed income I can't take it to a shop so now I need to troubleshoot. Any suggestions would be great. 
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
    • By texaskaw
      fighting this thing for a month now.No spark at plug.
      New ignition coil,pick up coil,stator,reg/rectifier,all new wiring.Started it up today rode for an hour shut it off.Tried to start later wont start.pulled plug wire it firing a blue spark while starter button is pressed.Tried new plug no change. It stared a couple times an ran for few seconds then died.Will CDI act this way? The reg/rectifier get pretty hot is this normal?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...