Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Hondasher

1997 Yamaha Big Bear 350 2WD Opinion's.

Recommended Posts

I picked up a 1997 Yamaha Big Bear 350 2X4 a week or so back in non running condition, apparently they said it needed a new carburetor or a battery, I cleaned the carburetor thoroughly and got it running on idle and without choke now and it shifts into all the gears even into reverse. Aside from making me bounce a little when trying to start out with a bit of throttle the shock suffice to say needs work. Anyways I made a video of it running and would like your opinions on it, as to how it sounds while running. It seems like it has a little whine I'm not sure why that is maybe someone can tell me what it is. Anyways here is the video.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Nice job getting it running! I hear a little whining noise, is the air filter on or are there any intake leaks? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds great but yes def a whinny noise.  Im thinking clutch, check all fluids and take it for a good run.  
Nice work, you can pick up a new seat cover for 30 bucks or make your own for maybe 10 bucks.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Frank Angerano Apologies for not replying sooner, I forgot where I had posted my question on which forums. Anyways I have it put back together after restoring the plastics from being faded, and I have everything connected now, it doesn't seem like it's whining at all that I can tell or at least not very much. 

 

Before I had one of the tubes disconnected from the air box. Maybe that was the whining. It seems to drive just fine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By pablo Blake
      Its in pretty rough shape and its gonna be my first atv, I worked on bikes before but nothing to do with quads. Anyways the quad has some problems and im tryna figure out what to focus on first. So the U joints i think are shot. The bike starts first try every time ussually have to give it a lil gas with the throttle and revs right up, idles fine but its running REALLY rich 3 starts and my brand new plug was pitch black

      Bike is L model

      video-1577465068.mp4

      Its using the original mikuni carb but im not the best at fixing the carbs and wondering if there is anywhere online that would be able to either walk me through it or help me with it i didnt see a air mixture screw so it seems like im gonna half to open it up and adjust like the float and a couple other things
    • By Asen_77
      Hi All,
      My name is Asen and I am from Eastern Europe, Bulgaria. Riding a Yamaha Raptor 700R and this is my first Quad wanted for a vey long time :)

       
    • By Corky L Leazier
      One day went to start and nothing, the fan comes on cause its straight wired ,but no lights and no all the fuses show no power with the switch on. Changed starter relay nothing changed thinking maybe switch next and how can I test it.
    • By Justin Arruda
      Hey I’m looking to put a big bore kit on my atv I was wondering if anyone knew how big of a jet I would need to put in my. Carb so the atv would run good 
    • By Curtis Hicks
      Ring and pin stripped out along with rear axle ... gonna cost me about 2gs to have it fixed at the shop with all new parts ...wondering if anyone knows of any other bike that would match up or if I could replace whole thing from driveshaft back or from motor back ? ...very broke when it comes to putting money into this bike  just want it to ride again lol ....any help out here ?
  • Similar Tagged Content

    • By Christy Miller
      Need a wire diagram for 
      99 big bear 350 4x4 can anyone help I have no spark my roommate drove it ended up losing the battery and it grounded out a.wire in the middle of harness was burned to BEAR any suggestions ty
    • By michaelnewell
      I took front brakes apart recently and found pistons frozen in calipers. Havent been able to find cheap calipers for this bike
    • By KotaGman
      My bear big fires up with the pull start fairly easy. My electric start worked fine but now doesn’t even try. I bought a new battery and the same. The odd thing is, when I start it up at times, the neutral or reverse light will light up at times... depending on if it’s in neutral or reverse of course... wondering if anyone knows where I should replace? 
      IMG_1575.MOV
    • By gareth leifheit
      Ive got a Big Bear 350 4x4 that has been sitting for a couple years. It was put away running but now the pull start wont move and the starter wont turn it either. Any ideas what I can lube up or bang around to loosen it up? Thanks
    • By John Victor
      My father-in-law gave my boy a 1999 350 Big Bear. It's been sitting in a barn for a bunch of years. It runs great! My boy has been riding a couple weeks now and it has developed a squeal coming from the front end when you get off the gas at speed. No noise during acceleration. At first I thought brakes. I took it for a ride and I don't think it is the brakes. I feel it is the front prop shaft U-joints, front differential or one/both axles. I pulled the fill plug on the differential and I can't find anywhere how much gear oil should be in there. My gut says up to the fill opening. It doesn't have a manual. It's wet in there, just don't see any gear oil.

      #1 Should I fill the differential with gear oil up to the fill opening?

      #2 How do I check or know if the u-joints are bad? That looks like a "Big Bear" of a job if they don't need to be replaced.

      #3 What else could it be? I don't think it is the front bearings. I jacked the front wheels off ground and no play in the right wheel. Very little play in the left wheel, looks like the lower control bushing is where that play is coming from. The rubber CV boots look original but all still intact. Wheels spin easily without any noise.

      Thanks for any help!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...