Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Suzuki Lt 80 won’t charge


Recommended Posts

Please help. Iv got an 1990 lt80 that will not charge the battery. I can’t seem to find the answer to the problem. Is it the rectifier or the Cdi box or something different all together. I can’t seem to find any rectifiers for it so I’m stumped and I don’t have a manual to read up and find the answer. 

Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • [[Template core/front/widgets/relatedContent is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
  • Similar Topics

    • By mpovah
      Hi all, new member here. 
      Picked up a really cheap non-runner last night from a neighbor. He had gotten it from someone else who had rebuilt it a few years ago and it has decorated his garage since.
      It is an early-90's (1992 or 93?) Suzuki LT250, but the weird part is the engine is a neon green color. I am now wondering if someone swapped the original motor out of this quad. Does anyone have experience with these that could give me a pointer as to what this could have come out of? I have heard that some Arctic Cat models had the same Suzuki motor - could that be where this came from? It is a 2WD, and has the typical chain drive/RWD system with both front and rear (rear drum) brakes. Very little rust and mostly complete, for the price I paid it isn't bad, but I am not sure how to pinpoint the engine type, and I would like to have that figured out.
      Just want to make sure what I am dealing with before ordering parts. I will need a carburetor by the looks of things, and air/oil/fuel filters, plugs, etc. 
      Thanks in advance for any help, appreciate your experience with these quads. 
      Matt
    • By Samwise
      Been out of the atv scene for a few years. Just bought a atv. Question I have. Is their anyone who makes a lithium battery for atv's. I only ask because they have them for boats now. Buddy of mine has 2 Dakota's he runs on his. I'd only imagine you can get a really strong battery at half the weight. Any input?
    • By Ajmboy
      With this cold snap, I noticed yesterday that the battery on my grizzly was a little weak. even clicked a few times before I got it to start. I'm thinking of picking up a batter tender/ trickle charger so was wondering what people use to keep their ATV battery charged up. I was looking at these on amazon. They both have good reviews.

       
      or this one

       
      Kind of like this one because if the accessory plug

    • By smitht18
      Looking for the rectifier.  Most bikes have near magneto.  It appears the KQ has it in front.
      Can someone tell me exactly where it is? 
      Bike not charging and magneto checks out ok
    • By Ed Morris
      I have a 2001 Quadmaster. Bought it from the original Owner. Its in Excellent condition for a 2001. The guy said there was a carb problem when I bought it. It seems like it is not getting fuel. I took off the tank, cleaned it, replaced the gas with fresh Gas, Installed a New Gas Valve. Then rebuilt the carb with a Carb Kit. Started it up and same damn thing, seems like its starving for gas. It will also backfire out the exhaust while trying to accelerate. Now the weird part. I started it the other day and it ran great. We went for a ride and it ran as if nothing was wrong with it. Started it the next day and back to running crappy again. I was like WTF !!! ... Anyone have any ideas of what the problem could be?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...