Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

ragodfw

1997 Polaris Sportman 500 Reverse Noise

Recommended Posts



Start looking for visual signs of wear from parts rubbing against each other. I would start in the transmission, but it could be anywhere in the drive train. If it is making that much noise, it is quite possible you will be able to see the problem when you find it. Hopefully someone with a similar machine may have some more detailed ideas for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ragodfw, have you found your issue? Any update?

* Renamed thread for better searches.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By DUBLT
      Looking to purchase a windshield for my ATV, suggestions of what to buy with quality in mind and will fit without doing any modifications. 
    • By Kaj Colum
      Have a Bayou 400. sometimes when I press the start button i hear the solenoid click but the starter does not engage. Here is the strange thing though, when that happens if I kick the kick start just once then press the start button starter engages normally. Any ideas?
       
    • By Mark Hill
      Hi everyone bought my son a project wheeler and got it up and running but it won’t go in reverse.  It’s a 2002 2003 bombardier rally 200. I have been searching for causes on line had have a couple ideas what it may be but still looking  for advice and help
    • By Ted Aregi
      I've got a king quad 750cc has anyone converted the fuel pump relay to a stronger fuel pump relay on there king quad?
    • By josephnbl91
      My four wheeler when i first got it seemed like it was very slow when i first got it and it had no throttle response so i replaced the belt and cleaned all of the rollers thinking that would solve the problem from what i read on the forums. well it turned out that it wasnt. so i went to the next thing i took out the injector to check it out and i seen that there was a tiny bit of debree in it so i cleaned it and it seemed to improve a little bit. but still did not solve the problem. i later found out how to find the trouble codes out from the lcd screen using a paper clip on the diagnostic port and it showed the code which stood for no codes C00. i also forgot to mention that the throttle position censor is working perfect. before i started all of this the four wheeler ran just not to its potential. after my friend and i did the trouble code test the bike wouldnt even start anymore and the injector would spray for a few seconds for the start up then it stops and the fuel injection light comes on and blinks. the four wheeler wouldnt start anymore. i took it over to the local shop and they hooked it up to the computer to see if there was any codes and it still showed it was free of codes. they hooked it up to the fuel pressure gauge and we found that it was making 22 pounds and it should be making around 43. i then bought a new fuel pump and put it in. it now starts and runs for a few seconds and then it stalls out and the fuel injection light comes on again. which then leads me to think it is the ecu now but i want to be sure before i invest around $500 more into it. any opinions on whether or not anyone thinks this is the problem or if they have had a similar problem before would be really appreciated. sorry for writing a novel and not spelling very well. also i forgot to put the year in the title it is a 2007
  • Similar Tagged Content

    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By RoxanneRoseReid
      Need a polaris manual for a 1994 2 stroke 2/4x4 quad free. can you please post a link I can click on Thank you. Roxanne
    • By buzzar56
      I am looking for a free repair manual for a 2003 Polaris sportsman 500 ho atv. all the posts on here lead me noplace
      thanks fred.
    • By Weldingrod47
      Trying to change front wheel bearings. I removed the cotter pin and castle nut. Hub won't budge. Is there an additional retaining clip? Seems to be one of those push on type that barbs on the thread of the spindle. How do I remove it?
    • By warkcol
      I am having an issue where it sounds like the gears are slipping if I hit the throttle really hard and also after letting off when the engine brake is applied. Also, the drive train that goes to the front also rides again the gear shift box. I will attach pictures and a video here shortly.
      Thanks in advance!
      [ame]
      [/ame]https://postimg.org/image/cdlu6fza9/
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...