Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

michaelp0well

02 sportsman 90 trouble

Recommended Posts



There are lots of reasons for no spark. The first thing you need to do is check all of your wiring for bad wires or connections. Check all the switches. What you need to determine is if any power is getting to the ignition system at all. There are a few direct resistance tests that you can do using a multimeter, you will probably need to get a repair manual to get all the correct procedures and testing specs for your machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Jeff Comstock
      Ok, so I had no spark issues and foundy coil was bad. Bought a caltric coil, put it on and fired right up...for bout 20 minutes then it backfired once and again, no spark. I put it on my buddies 300 and it runs.  Checked my cdi the same thing, but still no spark. Now I got my old coil and  was ohming it and got reading of .01 on primary and 11.89 from POS to plug ( meter set on 20k ) new coil reads same primary but 12.83. what gives? It tests bad but runs my buddies 300, helllllllpppp
    • By David Miller
      Does anyone know how to access the check engine codes on a 2018 450 sportsman. Just changed battery and spark plug . It runs fine but the light is on and I need this to plow snow and need it reliable. Any ideas . Thanks
    • By technofarmer
      Hi there i was needing to ask a question. I may soon be getting a UTV of one sort or another and not sure what is good or better to avoid?  So far i hear great things about the Arctic Cat Prowler and Havoc, and many speak well of the Kawasaki Mule all but the 610?  
       
       So what are your thoughts and especially experiences?  What have you had and used in farm life and trail riding that has held up well or hasn't?        
    • By Daniel Gibson
      Have a 08 raptor brought to me a couple months ago. Got it on a trade for house remodel. Bike has around 30 hours. No that's not a typo thirty verifiable hours. The main Yamaha tech has put hands on this bike. Always Been reallyhard to start. If it does it runs really good. That's the kicker...IF! It started out intermittent now it's no spark at all. Everything ignition related is brand new. It all checks out good but still won't do it. Please help
       
    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
  • Similar Tagged Content

    • By David Miller
      Does anyone know how to access the check engine codes on a 2018 450 sportsman. Just changed battery and spark plug . It runs fine but the light is on and I need this to plow snow and need it reliable. Any ideas . Thanks
    • By marek porowski
      Hi, I got a check engine light and a diagnostic code 520194 2 and i know it has something to do with throttle voltage out of range
      I'd like to know if thats something that can be adjusted ? Or does anybody know what should i test  ?  I just bought this atv and I'm fixing it as its been in an accident. 
      I also changed throttle leaver as original one was broken and I noticed inside the 4x4 selector assembly there are 2 contacts but I'm not sure if they're suppose to make contact at idle. I found some info online but some are saying they're suppose to touch and some say they're not. I think id depends of the year of the machine but I'm not sure. I'd really appreciate any help that i can get with this
      Thanks 
    • By Barry Troxtell
      I have a 2005 Sportsman 500, Instrument cluster will not illuminate, hi/lo beams work though.  Any tips or troubleshooting info is greatly appreciated!
    • By Christian Brindle
      I have a 2000 Polaris Sportsman 500. The Speedometer got water inside of it and it sat for a long time. So now that speedometer is trashed to say the least and i need to find a replacement. I don't want to put up the cash for an oem one so i was wondering if anyone knew any good speedometers out there i could use. I've found many speedometers i like but don't know how i'd wire it up without the same connection points. Thanks, any input is appreciated
    • By Eddie Rahm
      whats up fellas....the white wire going from the throttle body came unplugged from the circuit  board and im not sure where it plugs back in to ? i see where the red wire goes but im not sure where the white wire goes...im not even sure what those wires do..any help would be appreciated..thanks. 1996 polaris sportsman 500 4x4 push button awd.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...