Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

redheadstepkid79

1999 Honda 400ex fuel problem?

Recommended Posts

Was riding last nite, bike was running fine came back to camp let sit bout 20 mins. Got back on it and it started fine but when I gave it a lot of gas it just kinda bogged down. Maybe it was hot? Or Crap in the tank maybe? Help! Still out riding!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Did you fix your issue? Thread was posted in the wrong section.

* Moved thread to Honda Forum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By dirtjunkie85
      Just wanted everyones opinon on riding glove I do long desert races and none of the glove i have wore seem to hold up really good they always wear fast and dont do much to prevent blisters any advice thanks.
    • By Nick Brooks
      Working on a 2002 Quest 500 and the grommets in the tank are rock hard and leak.  Any tips on replacing without having to pull the tank, hands are too big to get to the bottom gromment which is the worst one.
    • By Billy Aldrich
      2001 Honda foreman 450s manual shift. i can shift through the gears when the ATV is off, but when I turn it on, I can shift into first, but I cannot shift to second or even back to neutral. Same with reverse. I can get it into reverse but cannot shift out. If i turn it off it will shift back fine, any idea? I just bought this and fear I got screwed over. 
    • By LOGAN WARNER
      Hello everyone, I’m new to this forum. I have a 98 king quad 300, I cannot get it to run right. It will start up and run for a little bit but then it starts sputtering when you give it throttle. It appears to me that it is getting to much fuel. 
      this is what I have done to it: new carburetor, new fuel filter, adjusted the valves.
  • Similar Tagged Content

    • By h1000101b
      STREET LEGAL - ONE OF A KIND HARLEY DAVIDSON 4-WHEELER $9,500 OBO Sporster 883 bored to 1200cc built into a Street Legal Licensed and Insured 4-Wheeler. It has 400ex front end, 250r Rear end. All chromed out with new black gloss paint. I have a $500 Dakota Digital Speedometer to go with it (needs installed). I also have an extra rear gear and extra set of off-road mud tires and rims. Brakes need to be adjusted, and there's a few other touch ups that will place it into show quality. I haven't started it in a while. Ran Great last run. This bike has over $20k invested in work and time. It will go about 120 mph or more. With the other gear it will go about 60 mph. It rides great on and off road. It brings trophies and turns heads at shows. Shoot me a message or offer if interested. (May entertain trades). I will entertain any offers. This is your only chance to own a Street Legal 4 wheeler. Currently titles and registered in KY.




    • By Trent Finnessey
      So I’m 14 years old right now..... I’m a pretty good rider for my age, I have a 98’ 300ex that I’m tryna sell. I’m thinking of a 400ex or should I skip the 400 and just go to a 450r or something along those lines? 
    • By Justice Owens
      Hey guys, any ideas would be greatly appreciated on this. 
      So it started a few months ago, riding with some buddies and my 400ex all of a sudden lost power. Wouldn't fire, wouldn't sputter. Towed it home, and then it fired right up. It continued this pattern for a week or two, ran perfectly for varying amounts of time, suddenly died, and would start right back up if I waited 20 mins or so.
      Now we get to the next phase... I was dinking with it one day, I think I pulled the carb off and cleaned it out, (not really dirty but just to be sure) and I was trying different fuel screw adjustments. At any rate, I didn't notice much change, except obviously running a little poorer when I had the fuel screw in the wrong place. I took it on a quick ride around the block, and it was just fine. Ran awesome, had lots of power, etc. Then went around the block again and it died on me this time right as I revved it. Ever since then I haven't been able to get it to start. 
      Now when I turn it over, it sputters, fires a touch, but won't start. Ever. I replaced the plug, CDI, and coil, with no change. I do know that it has spark, but I don't know for certain that its big enough. After replacing these with no change I popped the carb off and tried firing it up spraying some either right into the intake. Upon doing so, it revved right up, but obviously there was no carb so it didn't stay running for long. While spraying the ether it seemed to run just like other engines I've tried spraying ether into no popping or backfiring etc. When it fired right up on the ether, I figured I must have a carb issue, so I just bought a whole new carb instead of taking the old one apart for the 800th time. When I put it in, there was no change whatsoever. Still turns over and sputters, but won't fire up.
      I am completely befused, and any input would be graciously accepted. If you read through all that your a trooper, so thanks very much :) 
    • By Bob Hill
      I need a motor but i really dont hsve lots of cash and im on the kenai peninsula. Up here in Alaska i really need help
    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...