Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

fish4ever06

2006 Polaris Phoenix keeps dying

Recommended Posts

My daughter 06 Pheonix ll onl run forabout 10 minutes befoe it sarts sputtering and finally dies, have cleaned the carb and jets 3 times and added an inline fuel filter as well as new gas. Any other ideas would be appreciated?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Have you replace the air filter? When it starts to sputter if you sray in starting fluid into the air cleaner, will it run? If it does, it is fuel starved and that carb is not working.

* Added full year and manufacturer to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, if the above question is answered and it still dies, lean towards coil then, but I'm guessing carb issues also!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bike hasn't been riden taht much the air cleaner looks almost new s starang that it will run perfect for a bit then die????

Share this post


Link to post
Share on other sites

This one really has me confused air filter looks good bike hasnt many hours on it like I stated before thing runs great for 10 to 15 minutes then starts acting up

Share this post


Link to post
Share on other sites


I have an 2007 Phoenix doing the same thing... warms up runs perfect the suddenly dies and refuses to start back... did you ever find s fix

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

That’s a great bike the Phoenix.  Take a look inside the thumb throttle cover there’s two wires inside the cover with a plastics partition that separates the wires. Mine was worn out and causing a contact issue.  I separated the wires and the problem stopped.  It’s a rev limiter that interferes with the ignition system.  

This could be your problem.  

i added  this response to your topic you started as well. 

Edited by Frank Angerano

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By tyler250rrocks
      i have a lt250r that has a over sized carb on it. is it to much
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By Brittany Jones
      Yes I just got a 1998 polaris xplorer 400 4x4. Ran fine after hauling then died. Cleaned carb and put new fuel filter, hose, and new battery in. Starts 3 out of 10 times but will only run for a short time. Any suggestions?
    • By Alex91
      I have a 92 suzuki king quad that seems to be getting way to much fuel in my spark plug hole as I took out plug cranked it over and covered myself in fuel I cleaned carb and fuel filter and fuel pump all seems fine any other ideas
    • By Chad Dickerson
      I am goin nuts here! I have a 04 400 air cooled 4x4 , I'm a atv,car,truck,mower mechanic for yrs,just sayin. Ok it cranks and kinda fires now and again then after 5 min of cranking and stopping itl start if u touch throttle itl did then u start all over! If u let it warm up sumtimes u can throttle it up other times it just does! Just depends on it? When it stays running it runs awesome,no problems except it just does randomly like u shut key off? Sumtimes itl start right back up others itl do the no start thing! IV put new plug,adjusted valves and hot tanked carb? I'm at a loss here guys! Please any other ideas? I don't think it's anything to do with flywheel? It's not the auto it has a hi low reverse lever on left fender and foot shifter? Help please lol
  • Similar Tagged Content

    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By pickytar
      I have a Chinese Hybird 250 or that's what I was told it was. I found 17 numbers on the frame. Will these numbers tell me exactly what it is that I have? (I know that its a 2006 from a plate on the front)
    • By kiwisteve
      Hi Folks
      MY Ltf 400 has power and electric start turns motor over, but wont start...
      seems no spark
      im told stalled in paddock and wont start again
      any suggestions please
    • By tmaterman
      Hi guys! First post here...bought a Bruin, as mentioned above from a buddy. It had been parked for a few years at his house..unused. Bought it from him at a steal and put a battery in it, new gas, etc...fired right up. It is cutting out now, but I suppose that is just the carb/fuel system needs a good cleaning. Ordered a new carb and hope that gets it going good!
    • By Rshotwell
      i have a 2006 arctic cat 250 that's keeps burning up coils. The lead wire to the coil actually gets so warm that it glows red and melts. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...