Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

bubby

Suzuki King Quad 300 firing problems

Recommended Posts

i have a 300 suzuki king qaud wont fire but its stuck in super low is that a problemor is it somethin else i check the stator with a voltmeter itits fire ther:aargh:

Share this post


Link to post
Share on other sites


Have you checked the wire and plug? What year is that king quad? Tha's got those crazy shifters right? Might not fire in gear...

* Added make and model to thrad title. Missing year.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got new rings for a 2000 king qaud 4x4 they fit perfect when it was running ive checked th pluug and the plug wire i checked th wireing with a voltmeter it stops get fire at the in the wires plug in the front but theres acouple ground wires un plugged but i dont tthink they r much but the reason i said its in superlow i put everthing in the moter new timing chain but i forgot the 4x4 gear had to put all the gears back i put the hi low super low in super low by mistake i started it withboostin cabeles it quit

Share this post


Link to post
Share on other sites
i got new rings for a 2000 king qaud 4x4 they fit perfect when it was running ive checked th pluug and the plug wire i checked th wireing with a voltmeter it stops get fire at the in the wires plug in the front but theres acouple ground wires un plugged but i dont tthink they r much but the reason i said its in superlow i put everthing in the moter new timing chain but i forgot the 4x4 gear had to put all the gears back i put the hi low super low in super low by mistake i started it withboostin cabeles it quit

i rode it about 20feet it was crawlin like a bulldozer thats how i no its in super lowit run about 2 min and quit and wouldnt fire i just hate to pull that side of the moter off again unless its ahave to

Share this post


Link to post
Share on other sites


i think it has a safety on it that keeps it from starting in gear ... but not 100% shure ... you can also see if it has power to the coil ... if not trace it back from there

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Mike Johnson
      Hello again guys ,. I have a Quadmaster that has a very bad lean to my passenger side wheel. I replaced the a arm bushings with no change in the lean,  I see no bent parts and no adjustments available. It's always been there since I got it but became really noticeable when I put the lift kit on it. I'm going to add a picture of the problem if allowed.

    • By jake Stillman
      Hello I am new to this forum and lt80s I have an 87 that has burned up 3 coil/cdi combos my question is can I out the newer set up on it and if so how do I do it I know they have different number of wires going to the cdi mine only has 2 please help
    • By David Miller
      Does anyone know how to access the check engine codes on a 2018 450 sportsman. Just changed battery and spark plug . It runs fine but the light is on and I need this to plow snow and need it reliable. Any ideas . Thanks
    • By pcumby
      Hi guys I'm in the market for a new ATV.  I narrowed my choices down to King quad 750 Grizzly 700 and Rubicon 520,  I own a 2006 500 Rubicon right now and I like the reliability and power for plowing.  However it is not a capable ATV.  When quading with other guys it falls short with ride quality and ground clearance.   I also have a 500 King Quad 2015 which I like and will keep it for my wife.  It is very strong and reliable also.  However my plan is to sell my Honda Rubicon and replace it with a 2020 of one of the these mentioned above.  Can anyone give me their take on one or all of these machines and why you picked what you picked?
  • Similar Tagged Content

    • By Anthony Marceau
      Hi everyone! I have a 1986 yamaha moto4 200 that's been sitting for a while! Cleaned the carb, replaced engine oil, put fresh gas in it. Got it running and went for a ride! It was running great just a little backfire once in a while! I barely made it home on the way back and now the bike won't run at all since then! It will start if I give a little bit of throttle but dies instantly as soon as I let go off the throttle! And even if I try to rev it up it'll sound like its not getting enough gas.. it revs up a couple hundred rpm's and backfires through the carb.. it almost sounds as if I was trying to take off from zero in 5th gear! Nothing is seized though! I dissasembled the head and the piston and cylinder are fine! Rebuilt the carb, replaced the ignition source coil.. I don't know what to do anymore.. compression test shows 90 psi Specs are 128 psi but i'm not sure if I trust my compression tester.. any ideas? Thanks!!
    • By Bearman
      Long story short. I bought this off my neighbor and only has 3 gears. The part that holds the shifter rod on broke, this is on the inside where the clutch is. The rod moved out of its spot and when they welded it back together only has 3 gears. I have a new case for it just need to know how to get the shifter in the right spot before I put it back together. I am missing the indicator that shows me where neutral is. A link to a good Manuel would be great. Thanks
    • By waynep
      I have a 1996 kawasaki bayou 300 that i cant seem to get running for more then about 10 seconds i think i need it to spin a little faster. i had it giving it to me and havent ever worked on a four wheeler yet. i have already cleaned the carb and did all the maintainance things i could think of. and am hoping for a good starting point Thanks Guys!!
    • By chuey12
      I have a 2010 Z400 and it will start up an idle fine but when you go to give it gas it just stales out and wont run at high temp. Any ideas?
    • By jeb9455
      i have 01 300 king quad shuts its self off when ever found has no spark let it set for a while will restart anyone had this problem and what was the fix thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...