Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

tfg289

2007 Honda Rancher 420 Hesitates

Recommended Posts

If I start in gear it hesitates when i try to take off. i can put in neutral rev up then shift in gear it works fine !?!??!?!!?? Confused and need help. Any help out there?

Share this post


Link to post
Share on other sites


If I start in gear it hesitates when i try to take off. i can put in neutral rev up then shift in gear it works fine !?!??!?!!?? Confused and need help. Any help out there?

Need to include Year make and model !! I know that a Rancher is a Honda but some don`t ! What year is it ?

Share this post


Link to post
Share on other sites


yes .. thats the safety .. i would clean the connections on the brake switch plug and any of the connections on the brake light wiring and any other connections (wire plug connections ) on it that you can find and see if that will help ... my 350 rancher did this a time or 2 and i found corrosion (green gunk) in the connections and it quit after cleaning ... the brake switch may also be dirty and corroded ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you can find some electric grease and put it in toyr plugs and lightly on the contact areas it will help it not to happen again ... corrosion on electric parts and contacts is the biggest cause of problems on atv's .. it should be the first place people should look at for problems like this ...

Share this post


Link to post
Share on other sites


Apparently that was the problem area. I removed the connections, cleaned and put back on..Problem solved.. Thanks for your help. Saved me a few bucks I"m sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Daniel Gibson
      Working on a bayou 220 that has been ran extremely hard it's whole life. Literally had almost an inch thick dirt/oil covering the motor. Yeah that bad. Surprisingly it runs though. I cleaned the carb and tank multiple times. They're clean enough to eat off of. Readjusted valve lash and set timing. Was about 3 teeth off. It cranks good and runs good only problem is I have to cover the carb intake basically choking the hell out of it for it to start. The com choke works fine. It does this each time I start it regardless of temperature both ambient or motor. Wth? Compression is at 115psi I get 130s if I put a little oil in the piston chamber. Please help. Thanks 
    • By Mike Johnson
      Does anyone know what the 3rd item is behind the battery on this ATV ? I know 1 is the,  solenoid1 is the CDI box, what is the 3rd.
    • By Scott Sirr
      I need to figure out how to clean/fix or replace my neutral switch assembly On my 2008 Yamaha big bear 400 as generally the neutral light doesn’t come on when it is in neutral. To get it to come on I have to wiggle the foot shifter and hold it in just the right spot.
      I have googled it and can’t find much on the 400’s. I can’t find a service manual online and the parts manual is super vague.
      I think it is in the right side engine cover area, but not certain. 
       Any help would be great. thanks
      Scott
    • By JC4x4
      My Honda Fourtrax won't start. The starter is kicking the engine over, but it won't start. It sat for about a year while I was living away, so I thought it might have been bad gas. I completely drained the fuel, flushed the fuel lines and filled it with fresh gas. However, still nothing. It started and ran fine the last time I used it. Any suggestions on how to diagnose this? It could be fuel or electrical at this point. Is there an easy way to rule one or the other out? Thanks
    • By Quadrunner44
      I have an older 1980s Suzuki quadrunner red lt 4wd (250)
      so just finished putting it all back together and was running fine just needed to adjust the rebuilt carb
      bf decides to hook up an air chuck to the gas tank because it got a shot of air in the gas line well 120psi didn’t agree with any of the parts including the new carb 
      end result : new battery new carb now it just clicks (one single click) won’t turn over 
      hard to pull start gets hung up (unless I remove the spark plug ) gas flooded out the first time but now does nothing purchases a new starter waiting the arrival 
      could there be damage to the crank shaft or pistons etc? Or install the new starter and try to fire it up ? What caused the starter to die after he flooded everything with gas was working fine. 
      Thank you 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...