Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

bubby

2000 Suzuki King Quad 300 Rear End Advice

Recommended Posts

r u suppost to have slack in the wheels in a 4x4 300 sizuki king qaud or is something going out:bangheadc::bangheadc::bangheadc:

Share this post


Link to post
Share on other sites


slack as in ware an what ? ...

can ya tell if it is the rear differential?

or is there slack in the u,joints in the drive shaft?

or could it be as simple as the axle or wheel bearings ?

need more info so i can try to help ya out more ... thanks ...CK.

what year... ????

Edited by CK1999_400ex

Share this post


Link to post
Share on other sites
r u suppost to have slack in the wheels in a 4x4 300 sizuki king qaud or is something going out:bangheadc::bangheadc::bangheadc:

i mean playback and forth

Share this post


Link to post
Share on other sites
slack as in ware an what ? ...

can ya tell if it is the rear differential?

or is there slack in the u,joints in the drive shaft?

or could it be as simple as the axle or wheel bearings ?

need more info so i can try to help ya out more ... thanks ...CK.

what year... ????

model is 2000 when i say slack i mean u can feel play in it when u roll it with ur hands back and forth but one side has just a little more than the other

Share this post


Link to post
Share on other sites


What Ck said.... do you mean driveline backlash? Like when driving you get a clunking noise (on or off the gas) or when you move rear components by hand?

no noise

Share this post


Link to post
Share on other sites

a little play is normal ... but if you have alot you might have a bearing in it thats got some ware thats causing it ... i would make shure it is lubricated well in the rear and ride it for a while then check to see if its getting worse ... if it is then i would look for the bad bearing

Share this post


Link to post
Share on other sites


im redoin this old 4 wheeler i bout got the hole engine new from the top end down to the gears then it quit firein u guys help me trace that down it was thei beleve its called a voltage regulator now im worried bout the rearend

Share this post


Link to post
Share on other sites

How much is a rear for the quad? If hes that worried get a used back half if its available

Sent from my SGH-T959V using Tapatalk

Edited by marioweldinginc

Share this post


Link to post
Share on other sites

one guy said on here 700$ but what i was asking one guy said it had cv joints u say bearing ive worked on alot of four wheelers but never would fool with a automatic for this reason i alwys had a clutch to tell u the truth im a honda yamaha man ive started rina clutch when i was 8 years old my first was a honda 50 dirtbikethis is the first automatic iv e ever owned

Share this post


Link to post
Share on other sites

If its a shaft drive maybe its the driveshaft.

Or like you said cv joints. Could be worn out splines.

You have to have your bud either take it apart and inspect at this point or just ride

Sent from my SGH-T959V using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By vonda flynn
      I need help please. This is all new to myself & my husband. We have gotten 2 used fourwheelers so we can ride with our kids (kids have go carts). One of the 4wheelers is a 1998 Suzuki Quadrunner 500 4x4. It has rearend trouble. 
      We are having a difficult time finding new or used parts, & no luck with aftermarket parts. 
      Hoping someone here can help. We were told by Suzuki dealership that some Artic Cat parts will interchange, but he wasnt sure which ones & said there are companies that produce aftermarket parts, but wasn't any help there either. 
      Any help or information is greatly appreciated.... Thank you.



    • By mikeexplorer
      Wiring diagram for 2007 Arctic Cat 700 EFI 4x4
       
       
    • By Zacharia Maisonneuve
      i have a 1993 timberwolf yamaha and the compression is good and lights work but for some reason the electricity is not going to the spark plug(s)! i got a friend to check it out and they said its no use but im not giving up! please help with this!
    • By Hunter Aldridge
      Some times I get spark some times not can ride then it just dies and wont get spark it has new cdi box and stator but I don't know if it has the pickup coil I'm at a loss
    • By Enad Nessumsar
      Forward 4x4 works fine but only 2 wheel when shifted into reverse. Can I fix that? ...How please?
      Head scratching!
  • Similar Topics

    • By Abbeypalm
      While cruising, my 2011 750 king quad suddenly shut down. As it happened, red lights on the display flashed. Any ideas? My head lights suddenly stopped working about a week ago, if that helps. I have no power at all. Thanks 
    • By smitht18
      Looking for the rectifier.  Most bikes have near magneto.  It appears the KQ has it in front.
      Can someone tell me exactly where it is? 
      Bike not charging and magneto checks out ok
    • By Hunter19
      How are you doing guys I just joined I have a 1998 Suzuki King quad I’m having problems with high RPMs the ATV idols perfectly but soon as a throttle up it doesn’t stall but it just bogs down it has no power any suggestions thanks
    • By abi
      Hello ladies and gents. Just picked this guy up in October and getting around to doing the required maintenance to make sure everything is right before any long rides or work is done. 
      Some background: I am I believe the 4th owner, (however the 3rd didn't actually ride it). It has unknown hours or odometer due to what appears to be a common issue. 
      I have noticed the fuel gauge doesn't work (just keeps flashing empty),
      I did come across a google search that mentioned these were a common problem but was fixed by replacing the dash (seems like overkill) and another post mentioning someone attempting a fix. 
      Any particular issues on these quads to pay attention to beyond the dash ?
      Going to be replacing the rear tires, oil change, filters and plug. Anything else I should do with an unknown history such as diff flush/change ? 
      I believe there is a service manual here but I need a few more posts. Hopefully this post will drive some answers and more questions I might have. Thanks!

    • By Curtis01
      OK, sooo  I finally did the old skid plate and screen removal to clean out my oil sump during an oil change...  This bike only has a couple thousand miles on it.  Runs like a top still...  Very few issues over the years after buying it used.
      But boy I wasn't expecting to see this!  Piece of a circlip, stuck up in the screen, and a another shard of metal and maybe a piece of gasket material.  Nothing in the oil but that...  Pristine otherwise, and still runs like a top.  Always has.
      Soooo, is it a wrist pin clip?  That's the only thing I can think of like this that could end up in there.  But definitely wanted to throw it out to guys that have seen the innerds of these more than I have.
      The valves on this thing are still within the factory spec even.  Been a really good lil workhorse...
      Any other ideas?

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...