Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Debenz

Kazuma no start??

Recommended Posts

Hi, just been given a Kazuma (fee:wink:) from an old friend. He had just had it repaired for a no start condition then let it sit for a year without use. Now its mine and no start again!! Has fuel to carb, cranks, fires on start fluid then stalls and you can repeat all day long. Seems like elec choke or carb issue. Carb looks new, he seems to think it was replaced a year ago when repaired?? Have had a look and is very clean inside. Is there a kill switch to stop fuel?? Is that elec thing the choke or stop solenoid?? Can i bypass to try?? VIN is KZM157QMJ - 04080772 - 124cm2 is that 124cc engine capacity or oil capacity??

Share this post


Link to post
Share on other sites


Idk nothing about them or what to tell you but I looked on line and they aren't the prettiest machines around and I I have never even heard of them til today

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found the problem, carby bowl was clean but had green muck in the main jet. Cleaned out carb and starts no probs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By K L Buck Naff
      Trying to replace the carburetor on my 2003 Bear Tracker 250. Two brand new carbs in a row from different suppliers.   Both leak fuel out over flow and intake as soon as I turn the gas on. Any ideas. Am I doing something wrong?
    • By Daryl Mann
      Hey new to the page 
      having an issue with my carb slider jamming ect just replaced the carb with a good pre owned unit and seem to be having a similar issue 
      is there a home fix for this as a posed to buying yet another carb as the quads my daily transport and stuck without it 
      thanks for looking any help great full can also forward video of the problem I’m having if needed 


    • By Adrian Ciotinga
      So I’ve had this quad for the better part of a month, and it’s been hard to start since the day I bought it. Once it warms up it idles just fine and has plenty of power and starts no problem, but cold it takes 20 seconds minimum of straight cranking to start it.
      It’s not really too big of an issue, I’m just curious as to why it takes so long. Earlier today, it took me about 2 minutes of on/off cranking to get it to fire.
      i have attached a video of a cold start to show you what I mean.
      FullSizeRender.mov
    • By Ellery Zandt
      I have no idea where the antifreeze line coming off the thermostat goes too. The carb two nipples in the pic create a vacumme. Can someone help me on this please....!!! my email direct is [email protected]!!!!
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...