Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

jimmyjoe912

2007 Arctic Cat 400 fis - Carb Problem

Recommended Posts



my first guess would be bad needle and seat, but swampcat07 may know of something else about the cat. he'll be on here today i'm sure and never ignores an arctic cat issue ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would say it is carb relayted but I would wager a beer on a stuck float. Try taping on the side of the bowl and see if you can free it. If not a carb cleaning is in order.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By scotty2hotty01
      i have a older honda 350 cc quad that seems to start and other days will not.spark seems to be gone and there when it does run.I checked newer coil odd a older yet Honda but no help and idea I going to find the serial number as forget the year but believe around 1995 to 1997 year besides that great quad but cant run it so great this way  and need it for chores around the acreage. Any help would be great. Ive check all fuses as well as the fusable ling which was fine until I screwed with it now need to buy another as have it wired not so safe.I handy but now have copd which takes away the brain power some.Any help would sure be appreciated 
    • By Ted Aregi
      I've got a king quad 750cc has anyone converted the fuel pump relay to a stronger fuel pump relay on there king quad?
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By mmmPUDDIN
      I've had this machine for 2ish years, has ran great up until winter. Sometime during then, I managed to break the exhaust right before the muffler. The summer before it had a hard time idling, but we fixed it by cleaning the carb, and messing with idle. Near the end of last year, the only way for it to fire was the have full choke, and full throttle, and the engine bogged down and you had to keep on throttle for 25mins. Over winter, the throttle had dislocated, and I got it back in place. We got it running, and all was good. Spring came along, and now it doesn't start at all. A fluid is coming out of the exhaust, and I'm told it could be water from over winter. I checked the airbox, and the air filter isn't for this quad, it also is barely sucking air. There appears to be little to no compression, based on this. I'm pretty sure the engine is flooded, as the spark plug produces a spark, but is oxidized. I don't know how the previous owner treated it, or when it's last oil change was. A bolt on the engine has either oil or gas seeping through it,abd was loose. I tightened it and it consisted. The engine is basically positioned in the rear, and it needs a good clean, I don't have a pressure washer, so I can get the built on dirt off. any recommendations on how to get the beast started again?
    • By Jeremy Murray
      My 300 king quad will crank and crank off the start button but will not start but you can pull the pull rope a few times and it will start help me
  • Similar Tagged Content

    • By mikeexplorer
      Wiring diagram for 2007 Arctic Cat 700 EFI 4x4
       
       
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
    • By chevyboy
      AL righty I did some trading around this weekend and ended up picking up a few 4 wheelers for cheap. I ended up with this one for $500 in it total and well the guy told me it dropped a valve. I haven't really messed with it at all. But this weekend I am going to try and start working on it some to get it running before winter time frame. So what I am asking is a couple of questions.
      1. First off where do I start I tried pulling the pull cord and could not get it to move at all.
      2. I need to get a service manual for this 4 wheeler where can I get it downloaded for free?
      3. what do I need to look for and how do I go about this really. I do have experience with 4 wheelers but this one is a little different to me than others because its a V2 and I have no clue where to start internal on the engines. Most of my experience is on the outside portion of troubleshooting on theses wheelers.
      Please no smart butt answers as i am new to here but just wanted opinions on where to start. Please and thanks wink:
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...