Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

luckyhook

99 sportsman 500 lost awd

Recommended Posts

I have a old 99 sportsman 500 and I lost awd as well as the speedo, I only use for deer hunting and ice fishing but definately need the awd, speedo not needed.

Any way to easily fix this? I heard you can jump some wires and should get awd working again.

any help here?

Thanks

JIM

Share this post


Link to post
Share on other sites


All I can suggest is that you go through all your connections with a small wire brush or toothbrush and WD-40 or dielectric grease

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Alois Specht
      Hi there , have a KAZUMA 500 JAGUAR the rear diff is permanently locked , how can I get it out of lock just about tried everything I think, ?? .  Thank you your help is appreciated.
       
    • By mrfartsalot
      i have a 2001 suzuki quadmaster 500 4x4 that the primary cvt clutch is rusted on any ideas on how to get it off i want to try to reuse it if possible.
    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By colin james
      View File 1996-2000 Polaris Sportsman 335/500 Service Manual
      This is the factory service manual for the polaris sportsman 335 & 500.
      You can download the section you need  or download all of the chapters for the complete manual 
      Submitter colin james Submitted 10/19/2018 Category Polaris ATV  
    • By colin james
      This is the factory service manual for the polaris sportsman 335 & 500.
      You can download the section you need  or download all of the chapters for the complete manual 
  • Similar Topics

    • By Wiley1
      Anybody know what the valve clearance is for intake and exhaust on a 2017 sportsman 570?  I did a search but it came up with nothing.
      Thanks
    • By ATVNetwork
      news A powerful trail machine ready to tackle the hardest adventures.
      Polaris unveiled the 2021 Sportsman 850 Trail Edition ATV with factory-equipped enhancements to tackle the roughest terrain. View the full article
    • By jung4g
      The quad has done this off and on, almost since new, but it's gotten worse this year. Sometimes if I freshly charge the battery, it'll work fine, others times that won't matter. Turning the key to on it sounds like it's connecting as I go to the start position, slightly before the full turn, but it's not like there is just a sweet spot to find, it's totally erratic.
      Now the battery is basically dead so I put a new, slightly bigger AGM battery in today to replace the factory one with all of 800 miles on it, but those have lots of plowing hours included. 
      I was able to get it started once, but it still went into limp mode after just a few moments of driving it (that's another topic), so I put it back in the garage and started probing around. Now it doesn't even try to turn over.
      Is an ignition switch, the $18 shipped aftermarket variety on Amazon worth a shot? Or should I go straight for the starter? The new switch may not come for over a week, so I hate to just put my hopes in that if I'm missing something obvious. Fuses are good, so it's not something super obvious.
    • By Budman
      After purchasing a lightly used 2018 570SP (300 miles on it) I noticed that the display was flashing on and off. I remember reading awhile back that this was a common problem on the 18 model. I can't remember what the fix is. It also turns over slow even though the battery is charged. Anybody know what the fix is on this issue?
      Thanks
      Budman
    • By cody75
      2016 sportsman 450ho cranks. Good spark, removed injector getting fuel no check engine light no start
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...