Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

DerkS

Kazuma 50cc - Spark Plug Fouling

Recommended Posts

This is a picture of a brand new plug ran one time in the quad (kazuma 50cc) the carb is spotless clean and has new fuel and battery. What could be destroying these plugs. I have the carb adjusted to the 2 full rotation out as suggested by the manufacturer.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2

uploadfromtaptalk1360428926832.jpg

uploadfromtaptalk1360428926832.jpg.438bec86f240428028ac2e9515300698.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


This is a picture of a brand new plug ran one time in the quad (kazuma 50cc) the carb is spotless clean and has new fuel and battery. What could be destroying these plugs. I have the carb adjusted to the 2 full rotation out as suggested by the manufacturer.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2

Looks like its runnin rich ! Have U tried rejetting ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Looks like its runnin rich ! Have U tried rejetting ?

No just using the ones that it came with

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites


No just using the ones that it came with

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2

I`d check into rejettin :yes: U said U rotated something out 2 full turns ? what was it A/F screw ? Is the air filter clean ? :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites
I`d check into rejettin :yes: U said U rotated something out 2 full turns ? what was it A/F screw ? Is the air filter clean ? :confused:

Yes and yes

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Barrysquad
      Somehow I lost all of my spark on my 350Big Bear, its a 1990. It ran well for maybe 3 days! Thought it was the carb. Cleaned it 4 times. It was losing power at midrange. Got worse and worse. Finally nothing!
      Are these good coils? I was thinking I could swap?
      2002 Honda-200cc: primary 0.4(ohm-200) secondary 9.0(ohm20k)
      1990 Yamaha-350cc: primary 0.8 secondary 11.0
    • By JenWal85
      Hope someone can help with this one.
      We took our 1984 Honda TRX 200 to the shop and they had it for about 2 weeks before they finally called and said that they had cleaned the carb and changed the battery and that it had started up.
      We went and got it and when we got home it would not start so we called them, they said bring it back in, so we did. They called us the next day and said they changed the spark plug, and that it was running. We went and got it again and it ran when we drove it off the truck.
      We parked it for about an hour because we were going to get ready to go on a ride. Well, it wouldnt start again.
      So we called them and they said the last thing they could do was order a new CDI box and put that on. I decided to just buy it myself, so I didnt have to pay them labor again. We put the new one on today and its still not starting.
      Does anyone have any ideas on what we could check to see what in the world is going on with this thing?
      Please and Thank you
    • By cbbubby78
      can someone tell me what could be the problem if the electric start doesn't turn the motor over but sparkplug fires like crazy but the pull rope turns the motor but no fire on spark plug. thanks for any advice in advance . cbbubby78
    • By invest0rs
      Hello everyone. I am new to the forum and am hoping someone out there can help me with a no spark issue I am having with my ATV. I have the service manual and I have replaced/checked everything that I know how with the exception of the Digital Igniter Unit. Does anyone know how to test this item to verify if it is bad or not. Thanks in advance for your help. Stacey
    • By surbike11
      Thanks in advance for any help or guidance. I was out riding the other day and lost all spark. I have read every thread on every forum that I could find and have not found an answer. I have checked the codes and its 00. I have ohm metered the stator and crank sensor. I have also replaced the coil pack. I have inspected and cleaned all connections. I do not mud the machine, it is mostly used at the hunting lease for working plots. When I installed the new coil I held the plug on the side of the engine and got 2 little sparks when first turning over and then nothing again. When you turn the machine over like this it eventually flashes EFI on the screen. I checked both wires that go to the coil and noticed that both have ground continuity. While turning over the blue and white one cycle from around 1v to almost 12v. The battery has a full charge and I am at a total loss. I took the kill switch apart and all looked well. Oh yea and all fuses are good. Help me please I am getting very frustrated. Thanks
  • Similar Topics

    • By AKMichael
      Hello All,
      I have a 1999 Yamaha Big Bear 350 4x4 trying to get fixed up so my grandson can go out in the woods with me.
      We have owned it over 10 years.  It got harder to start, until it finally would not.  Replaced the carb.  Right afterwards, it started and ran nicely, but after turning it off, would not restart.  Tonight I used starting fluid and ran, then died.  Adjusted the idle up a little, used more starting fluid and ran great.  It idled about 15 minutes.  Turned it off, and restarted.  Ran it around the yard about 5 minutes.  Turned it off, and would not restart.
      Any ideas or suggestions would be greatly appreciated!
      Thank you. 
    • By Brennon Heflin
      So I bought a 2000 quad runner 250. I'm having some issues an wondering what it could be I replaced the pet cock valve an the fuel filter an pump inside tank I also put a voltage regulator on it. The problem I'm having is that when u give it half or more throttle it bogs down an loses power what could it be the bike is almost like new an cant figure it out any help would be great
    • By smitht18
      Looking for the rectifier.  Most bikes have near magneto.  It appears the KQ has it in front.
      Can someone tell me exactly where it is? 
      Bike not charging and magneto checks out ok
    • By Hunter19
      How are you doing guys I just joined I have a 1998 Suzuki King quad I’m having problems with high RPMs the ATV idols perfectly but soon as a throttle up it doesn’t stall but it just bogs down it has no power any suggestions thanks
    • By Ajmboy
      With this cold snap, I noticed yesterday that the battery on my grizzly was a little weak. even clicked a few times before I got it to start. I'm thinking of picking up a batter tender/ trickle charger so was wondering what people use to keep their ATV battery charged up. I was looking at these on amazon. They both have good reviews.

       
      or this one

       
      Kind of like this one because if the accessory plug

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...