Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV, UTV or SxS? Join our Community Forum!

    QUADCRAZY ATV Community and Forum are FREE to join! We keep our ATV, UTV, and SxS forums clean and user friendly. All first time posters in our forums will have to wait to have their content reviewed and approved. Once your first ten posts are approved, you will no longer need to go through a forum post approval process. To bypass the approval process with immediate access and a NO ADS experience in our ATV, SxS, and UTV forums, consider subsribing to a Premium Membership

2001 YFM400 Carb Questions(clip position)


TravisL

Recommended Posts

I just bought a 2001 big bear 400 4x4 w/ a snowblade and winch. Seems like a great deal even if its a little rough. I am not worried about the pretty only the mechanical for now. I bought it knowing it hasnt ran in about 8 months. The previous owner put a rebuild kit in the carb and believe he didnt get the clip in the right position on the needle(perhaps wrong term).

Anyhow does anyone know where the clip belongs or any other settings on it I can double check? He said it ran but was doggy as hell if doing anything other than sitting at idle. Ran ok before the carb rebuild, 1600 miles on her. Have to pick up a battery too. Hmm..and that damn nut on the steering stem is loose causing bar slop.

Any info I ought to have as a new big bear owner is appreciated

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By Starsat
      The choke lever doesn't stay in position on my 2001 Yamaha Kodiak.  The model is YFM 400.  I have to hold the lever to the choke position manually for some reason.  Any Ideas as to why?
    • By mga
      I just want to clarify that i was doing the timing correct. I wanted to adjust the valves, so, I removed the spark plug, I removed that little black plastic cap on the side, then, i turned the engine counterclockwise until the "T" lined up with the small groove on the threads where that black cap screws in. Then i checked the valve clearances.
      So, what is the "F" mark for?
      I hope the "T" was the right mark to use.  lol
    • By Gwbarm
      My Yamaha Big Bear shifts through all the gears good, goes into reverse smoothly, but when i go to get out of reverse it takes a lot of effort to get it back to first gear, and even then it does not go very smoothly, have to pull up on the pedal really hard, anyone else ever had this problem. Any ideas would be greatly appreciated.    
    • By Bobbywolf
      I am working on a basket case for a friend.  It is a 98 Big Bear (YFM350FWB).  It came with a parts machine which is a 96, which I am coming to find out is VERY different from his machine.
       
      Anyway, first thing is first.  I checked compression, 150psi.  Valves are set correctly, and the engine is in time.  I cleaned the carb, and there was some junk in the passages.  It is a chinese carb, which I figured from the lack of markings or lettering altogether.
       
      The bike runs.  It idles ok, but breaks up badly under acceleration.  Pulling a new spark plug shows it is running lean.  White strap, with no black whatsoever.  So I have the carb adjusted with the mixture screw out way too much (about 5 turns), and the diaphragm needle lifted to the top slot.  It is still not getting enough fuel (or too much air).  It backfires through the carb, and cannot get above idle without carrying on.  The carb boot is in good shape, so it isn't pulling any air there.  I did test this as well by spraying ether around the boot when running, looking for intake leaks.
       
      Anything big I am missing here?  I am starting to believe that this chinese carb is the issue.  This quad came with the original carb, which I would like to rebuild and use, but the mixture screw is totally stuck, and stripped way down in its recess.  
       
      Thanks for any assistance.
    • ATV Service Manuals
    • By ResQ91
      Hi Guys!

      New member and could really use your advice. I would have to believe this has been an issue for others but a search here came up with nothing......? (Probably me not doing search correctly)
       
      I have an 87 Big Bear 350 YFM350FWT
      The OEM Mikuni BTM carb is shot and would rather replace than rebuild.
      It is no longer made and I have had good luck with NICHE carbs so I ordered a #K-CRB-0006 This was what they said was replacement when ordered. This Carb only uses 1 Throttle cable. The Slide is linked so it uses one. (OEM had 2nd cable coming through top to move slide)
       
      Problem is when I ordered a replacement Cable from NICHE (#C-CBL-0061) the Cable wire is a little short, not allowing Throttle to return all the way down to Idle position. I called NICHE and they are at a loss. Haven't gotten back to me after 2+ weeks.
       
      What would you recommend other than a carb rebuild?
      Can I just use 1 of the OEM cables (It is the right length) and snip/disconnect the other that went to top of Carb for Slide?
      Or ??
       
      Thanks in advance for any advice you have!!
       
      Dave
  • Similar Tagged Forum Content

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...