Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Rexman06

91 Suzuki quad runner 230 getting no spark to the spark plug

Recommended Posts

I'm not getting any spark to the spark plug and I'm not getting any power to the cdi or the stator either need help trying to get this bike going for my dad for the woods any help would be appreciated thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


Yeah, looking at the bike bandit parts breakout I only see one fuse. There is an engine running check on the stator for voltage out. Supposed to be 55 volts AC from each of the three wires. You might want to check while cranking to see if you get any juice at all. Otherwise, check your wiring and connectors. Especially for chafes to the frame.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Michael France
      I have a Kawasaki Bayou 220 KLF220A and I cannot get it to start using the starter button. I have replaced the starter solenoid and the starter relay. I have followed the wiring diagram in the repair manual and it looks like the switch is working well, the neutral and reverse relay have power running through them and appear tp be working correctly. However, I can not find a wire runnng the the starter button that has power on it. Anybody have any idea what the break down is?
    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By Colby Calk
      I recently got a 98 warrior 350 that 'needed the carb adjusted' but the reality is it has no spark. I have a new spark plug, plug wire, ignition coil, battery, and cdi box. I checked continuity and took apart and inspected the starter/kill/light switch on the handle bar, and it all looks brand new and checked out. The key switch seems to be working properly, as when off, nothing works, but when switched on, lights and electric starter button work. It turns over fine, and as I just stated, all the lights work. I took all the plastics off and traced all the wires, and only one had a small cut in it, but it was only through the rubber sheathing, not the wire itself (the blue one coming from the stator). I cleaned some grounds, made sure both relays work, and still nothing. I pulled the stator cover and looked at the stator itself, and it looks great. No broken wires or connectors or anything. Still, no spark. I'm at a loss. Where do I go next? Any help is appreciated.
    • By John Brucato
      Hi all new to the sight haven a problem with my 1988 kawasaki bayou 220 it ran then just died when out one day get gas but no spark any info will help I'm new to the ATV got it used and ran like a champ but don't know where to start when it comes to this
    • By Chris2018
      I have a 1996 Kawasaki Mojave KSF250. I have no manual on it and it has a no spark issue. If anyone could give me a hand with this or would possibly have a manual would appreciate it. 
  • Similar Tagged Content

    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By bradleyheathhays
      Here's what just came out of the old '11 700 Grizz...



      The pics indicate some kind of build up on 3 surfaces...the base ring, and on both the electrode and ceramic opposite where the strap attaches. What condition does this suggest?
      Also, this article...
      How to read Racing Spark Plugs - Dragstuff
      indicates since there's no color change in the middle of the ground strap that there's some type of temp problem. Or does this not apply as the article is talking about racing spark plugs?
      Thanks
    • By skgw1
      Feul pump went out. Replaced. At times quad cuts out like its not getting gas. Saw article on new pump needs to be calibrated. Told how to go into a service mode. Does not tell how to calibrate after going into mode. Can anyone shed light on this procedure.
    • By Barrysquad
      Somehow I lost all of my spark on my 350Big Bear, its a 1990. It ran well for maybe 3 days! Thought it was the carb. Cleaned it 4 times. It was losing power at midrange. Got worse and worse. Finally nothing!
      Are these good coils? I was thinking I could swap?
      2002 Honda-200cc: primary 0.4(ohm-200) secondary 9.0(ohm20k)
      1990 Yamaha-350cc: primary 0.8 secondary 11.0
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...