Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts



You would definitely want to look through the manual but here's a good video to give you some idea on the process of air/fuel mixture. 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Screw the needle all the way in, then back it out 2 1/2 turns out. This should give you a starting point. Start the engine and slowly adjust until runs decent.  If it won't start, back out 1/4 to 1/2 turn at a time. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Venom
      I am working on a friends 2006 Suzuki LT-Z50 that they purchased not running. I took apart the carb to rebuild it and someone had already been in there... They really destroyed the Air/Fuel Mixture opening in the body of the carb.. It is in no way repairable.
      I have not been able to find an aftermarket carb to fit this model.
      Does anyone know if an aftermarket carb is available?
      Thanks for any help.
    • By Steve Howard
      Ran find shut down the quad next day would start and idle when you try to accelerate it would start popping through the carb got a rebuild kit soaked it in chem clean after break down for 12 hours on slow vibrate reassembled and adjusted per manual still the same thing any help would be really appreciated thanks and happy ridding  
    • By Dave HRABCSAK
      2004 LT-Z400 carburetor Question. Can someone please tell me what this screw does? and and what it's purpose is? (picture attached) Thanks

    • By T_bell40
      Question: Do you have to take gas tank off to get carburetor off the quad. ?? 
      It's gummed up again and needs cleaning. Put Sea foam in tank hoping it would dissolve any crud. No joy
    • By Gilbey
      Just got 2018 Suzuki King 400 ASI, getting ready to install winch on it. Noticed the wire loom up front on top of frame to pass wires through but not quite sure where the loom comes out at. I am assuming by the battery but it is not visible........would you guys just wire direct to battery as I had on previous quad or is there a better spot to wire to? I had noticed a wire junction on top of driver rear wheel with nothing connected to it and was curious if my leads could bee run to that? May have to go to dealer to see if a mechanic there can give me some insight to this process. Thoughts and ideas greatly appreciated.
  • Similar Tagged Content

    • By Brent Mason
      I have worked about 4 weeks on my Griz600 and have burnt 2 CDIs up ! I added a wire harness and stator and It starts but runs erratically like spark timing is off ! So I would like to try another CDI but I don’t want to Pay an arm n leg ! Anybody have one ? Thanks 
    • By Brent Mason
      I have been trying to get my Griz600 running right for 3 weeks ! Grandsons used it and it quit running , no spark ! New stator etc and started but ran terrible ! Found a burnt capacitor on cdi . Installed used cdi and burnt it also but ran same as other cdi . Came to conclusion wire harness had short so stripped it and found some bad spots fixed and another cdi ran terrible again ! Bought another harness and same rough running ! Checked spark timing with light (put tdc mark on case and on pull start hub) and when it starts timing right on but will jump 25+° retard ! When timing is on tdc marks it has no power ! The stator is new but I am wondering if the pickup coil is triggering incorrectly ? Also had top end apart when I first started having trouble and although rings were good I installed new rings . Also new timing chain and check the valves , they were good also . It kind of seems to boil down to the last stator I installed new ? I have done trouble shooting on quite a few cars , trucks , dirt bikes and ATVs but this is frustrating me ! Just wondering if anyone has any ideas ? Carb was new last yr and I checked it ! I
      IMG_4379.MOV
    • By Brent Mason
      IMG_4272.MOV Originally had my griz600 stop running and then wouldn’t start ! After testing all coils , valve lash , compression (115psi) and all tested ok I bought a used cdi . After cdi install it still wouldn’t start (no spark) ! So even though the stator , pulse/trigger and charge coils check within good range I decided to switch the stator etc ! It started but It is very unresponsive on throttle and acts like it is running in 2 Different spark timing ! With slight throttle it will take off good but instantly go into a very different running mode with no power like timing very retarded but it will switch back to running good for short period then bad again !  Since I replaced the stator and it started I then decided to install the cdi I replaced and it did the same thing ! Also I noticed the Used cdi I Took off had a capacitor that had swelled and extruded from the back of the cdi . I had always heard and I believed that when these CDIs go bad they machine will quit and will not run . Is that true ? I also checked the cam/valve timing and its ok ! Checked with timing light and it does fluctuate on idle ! I am thinking I have 2 bad CDIs . I also switched the trigger Coil wires and would not start then . Man , this thing ran good before and I am confused ! Video below may help !
      IMG_4272.MOV
    • By Brent Mason
      1998 Grizzly600 ! Slowly died then wouldn’t start ! All coils check good ohms ! Checked ac voltage from source coil get OL ! Is the source coil bad ? 
    • By Aj Hurtibise
      Hey guys I'm new to the Forum I just got a 2000 Honda trx90 looking to make it go a little bit quicker I don't know much about four wheelers but I am a technician at a dealership so I know my way around a motor.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...